Dainavos žodis

Švietimo įstaigų pertvarkos planas svarstomas iš naujo

Kaip bus įgyvendinama Alytaus miesto bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarka, paaiškės po tarybos sprendimų.

Alytaus miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2021–2025 metų bendrojo plano ir jo priedų koregavimo projekto įgyvendinimas girgždėdamas juda į priekį. Miesto švietimo įstaigos gavo naują savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus raštą dėl švietimo tinklo pertvarkos.

Antrasis raštas atsirado po to, kai pirmasis sulaukė tėvų, kurių vaikus iš lopšelių-darželių su priešmokyklinėmis grupėmis ketinama perkelti į gimnazijas, ir darbuotojų nepritarimo.

Pertvarkos korekcijos atnaujintos reagavus į išsakytas pastabas ir taisant procedūrinius pažeidimus. Pirmajame rašte ugdymo įstaigų bendruomenėms nebuvo pateiktas motyvuotas prašymas pateikti mokyklos tarybos sprendimą per trumpesnį terminą – savaitę laiko.

Dabar svarstymams ir sprendimo pateikimui suteikta įstatymu numatytos 15 dienų (šiuo atveju) iki balandžio 3-osios. Jame nebeliko punkto, nurodančio priešmokyklinio ugdymo grupes formuoti bendrojo ugdymo mokyklose. „Tai ne tinklo plano pertvarkos dalis ir taryba šį klausimą svarstys atskirai“, – paaiškino Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Loreta Šernienė.

Anot jos, darbo grupei išanalizavus švietimo įstaigų pateiktus pasiūlymus, planas buvo pakoreguotas taip, kad būtų patrauklus miesto įstaigoms. „Atsižvelgėme į darbuotojus neraminusius klausimus ir įrašėme, jog darbuotojai nebus atleidžiami, kad galės savo veiklą vykdyti tose pačiose patalpose. Po korekcijos planas iš principo nepasikeitė, lopšelių-darželių junginiai prie progimnazijų išliko tie patys.

Buvo neramu dėl skyrių pavadinimo išlikimo, patvirtinome, kad jie išliks – „Drevinuko“ mokykla-darželis taps Vidzgirio mokyklos „Drevinuko“ skyriumi, lopšelis-darželis „Nykštukas“ tampa Piliakalnio progimnazijos skyriumi, o lopšelis-darželis „Boružėlė“ taps Likiškėlių progimnazijos skyriumi. Visi klausimai bus svarstomi, norime, kad emocijos nurimtų ir žmonės įvertintų tai, kas pasiūlyta, tam ir reikalingas naujas svarstymas“, – pabrėžė L. Šernienė.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėja paneigė, jog nuo šių metų rugsėjo 1-osios visi priešmokyklinių grupių auklėtiniai bus perkelti į mokyklas: „Niekada nebuvo nuostatos, kad visi priešmokyklinukai išeis į mokyklas nuo šių metų rugsėjo. Kai taryba patvirtins klasių komplektus, tada ir paaiškės, kiek išeis į bendrojo ugdymo mokyklas, kiek liks lopšeliuose-darželiuose. Viską pamatysime po tarybos sprendimo.“

L. Šernienė atkreipė dėmesį, kad ikimokyklinio ugdymo sutartis baigiasi šią vasarą, todėl tėveliai turės sudaryti naują sutartį ir pasirinkti švietimo įstaigą, kurioje toliau bus ugdomi jų vaikai.

„Mes, jeigu siūlysime bendrojo ugdymo mokyklose formuoti ikimokyklines klases, tai tik sudarant geresnes sąlygas, kad vaikai galėtų gauti kuo kokybiškesnį ugdymą. Neabejoju, jog sąlygos mokyklose bus sukurtos ne prastesnės nei darželiuose. Be to, mums reikia pasiruošti ir įtraukiajam ugdymui, kuriam reikalingos papildomos erdvės“, – patikino L. Šernienė.

Kokios permainos nuo rugsėjo laukia priešmokyklinio ugdymo įstaigų, paaiškės po naujo pertvarkos plano svarstymo ir savivaldybės tarybos priimtų sprendimų.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: