Dainavos žodis

Gaisras sunaikino dalį gyvenamojo namo

Ketvirtadienį Alytaus mieste Stoties gatvėje kilo didelis gaisras, kurio metu sudegė dalis gyvenamojo namo. Kad dega namas pastebėjo šeimininkas tuo metu buvęs namuose, kartu su dukra. Jis ir iškvietė ugniagesius. Maždaug 120 kvadratinių metrų mūrinį namą su čerpėmis atskubėjo gesinti trys autocisternos. Ugniagesiams atvykus, namo stogas jau degė atvira liepsna. Į pagalbą ugniagesiai pakvietė dar vieną ekipažą. Gaisrą gesino trylika ugniagesių. Liepsnos malšintos nutiesus 200 magistralinę liniją iki artimiausio vandens hidranto. Tuo metu viduje dirbo 6 ugniagesiai su kvėpavimo aparatais.

Dėl ko kilo gaisras dar aiškinasi tyrimą pradėję ugniagesiai. Pirminiais duomenimis, gaisras galėjo kilti nuo katilinės ir persimesti į lauke sukrautas malkas.

„Gaisras padarė didelę žalą. Jo metu išdegė pusė namo stogo konstrukcijų, dalį jų teko demontuoti pasitelkiant autokopėčias, išdegė antrojo aukšto apdaila, sulietos patalpos. Anot savininko, namas buvo apdraustas, įrengtas dūmų signalizatorius. Gaisrą galima klasifikuoti kaip didelį“, – sako Mindaugas Kirkliauskas Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos antrosios komandos vyriausias specialistas.

Tikslios gaisro kilimo aplinkybės paaiškės atlikus tyrimą.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: