Dainavos žodis

Nemunaičio seniūnija pokyčius pajus jau šiemet

Su gausia Nemunaičio seniūnijos gyventojų bendruomene susitikę Alytaus rajono savivaldybės vadovai aptarė šioje seniūnijoje planuojamus darbus, gyventojų poreikius. Priešaky – gatvių, kelių tvarkymo, asfaltavimo, projektavimo darbai, kapinių tvarkymas. Čia numatoma įrengti ir pėsčiųjų-dviračių taką, sutvarkyti stovėjimo aikštelę. Dėmesys bus skiriamas ir personalo stiprinimui. Bus atnaujintos ir įrengtos naujos viešojo transporto stotelės. Turbūt geriausia žinia – naujos vandens turizmo galimybės Nemunaityje, kur per keletą metų bus įrengtos stovyklavietės, laužavietės ir kita reikalinga infrastruktūra.

Į susitikimą – pilnutėlė salė žmonių

„Atvirai pasakius, nesitikėjau išvysti tiek daug žmonių. Tačiau pilnutėlė salė – labai geras ženklas. Džiaugiuosi, kad yra tiek daug žmonių, kurie domisi, kuriems rūpi, kurie nori kurti gražesnį ir saugesnį rajoną. Kalbėkimės, diskutuokime ir padėkime vieni kitiems – pasiūlymais, idėjomis, patarimais. Juk mūsų visų tikslas – vienas ir tas pats. Kad čia – būtų gera gyventi“, – susitikusi su Nemunaičio seniūnijos gyventojais sakė Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė.

Nemunaityje – turizmo potencialas

Gyventojai jau ne vienerius metus laukia, kada bus sutvarkytas kelias į Užupių kapines. Alytaus rajono savivaldybės vicemeras Aurimas Truncė patikino, kad šis darbas jau yra įtrauktas į savivaldybės planus.

„Nemunaičio seniūnijoje esame numatę nemažai kelių, gatvių tvarkymo darbų – tai, kas kelia didžiausią skaudulį gyventojams. Gatvės, keliai bus saugesni, patogesni. Pasivaikščiojimams, pasivažinėjimams dviračiais taip pat bus daugiau erdvės, nes čia planuojama nutiesti ir pėsčiųjų-dviračių taką. Nemunaičio seniūnija turi daug potencialo vystant vandens turizmą, pramogas, juolab kad pats miestelis – turtingas savo istorija“, – sakė vicemeras A. Truncė.

Ši žinia seniūnijos gyventojams teikia daug vilčių, naujų galimybių vystyti vandens turizmą, kurti verslus. Sąlygas tam labai pagerins šiuo metu vykdomas Nemuno vagos valymas ir gilinamas. Bus įrengiama vandens turizmui reikalinga infrastruktūra – nuo ženklinimo iki stovyklaviečių, laužaviečių, atokvėpio vietų su lauko baldais, valčių nuleidimo vietos, apžvalgos aikštelės, pavėsinių ir kitų mažosios architektūros elementų bei apšvietimo. Šį projektą planuojama įgyvendinti per keletą metų.

Natūralios dangos pėsčiųjų-dviračių takas bus įrengtas Nemunaityje, Vytauto g. atkarpoje ir Nemuno pakrantėje nuo naujai įrengiamo paplūdimio iki Nemuno atodangos.

Nemunaičio seniūnijoje yra daug lankytinų gamtos ir kultūros objektų, kuriuos planuojama pritaikyti lankymui.

Dėmesys bus skiriamas ir visuomenės sveikatos stiprinimo projektams. Čia netruks veiklų fizinio aktyvumo skatinimui, psichinės sveikatos stiprinimui, lėtinių neinfekcinių susirgimų rizikos mažinimui bei vidutinės gyvenimo trukmės didinimui.

Dėmesys – kelių ir gatvių tvarkymui

Užupiuose bus suremontuotos Gandrų ir Liepų gatvės. Balninkuose esanti Balninkų gatvė, privažiuojamasis kelias prie Dušnionių nuo kelio Kaniūkai – Einorai – Nemunaitis bus išasfaltuoti.

Taip pat planuojama parengti privažiuojamojo kelio prie Gečialaukio nuo kelio Kaniūkai – Einorai – Nemunaitis projektą, o 2026 m. – ir išasfaltuoti.

Projektavimo darbai laukia ir dėl kelio Nemunaitis – Vangelonys asfaltavimo, kuris bus vykdomas dviem etapais: 2025 m. – pusantro kilometro, 2026 m. – kilometrą.

Jau kitąmet Nemunaityje kitąmet bus sutvarkyta Kranto g. ir įrengta stovėjimo aikštelė.

Taip pat bus atnaujintos ir įrengtos naujos viešojo transporto stotelės Balninkuose, Geisčiūnuose ir Užupiuose.

Kad seniūnijoje būtų daugiau tvarkos ir švaros, planuojama sustiprinti už tai atsakingą personalą.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: