Dainavos žodis

Dėl eismo ribojimo naktį Dainų slėnyje jaunimas ruošiasi piketui

Šis ženklas, ribojantis patekimo laiką į Dainų slėnį, papiktino jaunimą.

Prieš kurį laiką Saugaus eismo komisija priėmė sprendimą ir ties įvažiavimais į Alytaus Dainų slėnį pastatė ženklus, ribojančius eismą nuo 23 iki 6 valandos. Toks sprendimas priimtas dėl gyventojų nusiskundimų – esą jaunimas labai triukšmauja. Tuo tarpu jauni žmonės pasipiktino, kad mieste jaunimui tuoj neliks vietos, ir žada organizuoti piketo akciją.
Jaunimas piktinasi, kodėl Alytuje tiek daug draudimų. „Mes tikrai piktinamės. Juk Dainų slėnis – vienas gražiausių miesto kampelių. Atvažiuojame pasiklausyti muzikos, pasigrožėti gamta. Jeigu taip ir toliau – planuosime protesto akcijas, piketus. Negali mieste viskas būti vien draudžiama“, – kalbėjo jaunimo atstovas Giedrius Bielys.
Buvęs Saugaus eismo komisijos narys, mieto tarybos narys Saulius Janulevičius sako, jog socialiniuose tinkluose sulaukia itin daug prašymų imtis priemonių. Penktadienį jis raštu kreipėsi į miesto savivaldybę, prašydamas atsižvelgti į jaunimo interesus.
„Aš tikiuosi, kad sveikas protas nugalės ir liausis nuolatiniai draudimai. Jeigu miesto valdžia nori, kad jaunimas neemigruotų, turėtų pramogų mieste, lai atsipeikėja ir kuo greičiau sprendimą riboti patekimo į Dainų slėnį laiką pakeičia. Kreipiausi raštu ir tikiuosi, kad greitai šis nesusipratimas baigsis“, – kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Saulius Janulevičius.
Savivaldybės atstovė Palmira Raškauskienė sako, jog toks sprendimas Saugaus eismo komisijoje gimė dėl gyventojų priekaištų – esą jaunuoliai naktimis važiuodami link Dainų slėnio labai triukšmauja.
„Noriu kreiptis ir į jaunimą: jeigu jie elgsis tinkamai, ženklai bus nuimti. Tiesiog metų pabaigoje merui susitikimuose su gyventojais alytiškiai skundėsi, kad jaunimas šėlsta, važiuodami link Dainų slėnio triukšmauja, trikdo ramybę naktį. Dėl to tas sprendimas ir priimtas. Tikiuosi, kad piketų neprireiks, viską išspręsime. Gyvename viename mieste, tad turime išsitekti visi“, – kalbėjo Saugaus eismo komisijos pirmininkė P. Raškauskienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: