Dainavos žodis

Kasdien Dailidės ežerėlyje besimaudantys „ruoniai“ gripo nebijo

Vandens temperatūra Mažojoje Dailidėje yra 5 laipsniai.

Alius Mikelionis
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos informuoja, kad Lietuvoje daugėja gripo atvejų. Antradienį epidemija paskelbta ir Alytaus mieste. Nors dalį dzūkų išguldė peršalimo ligos, tačiau yra ir tokių, kurie gripo nebijo ir savo noru kasdien neria į ledinį vandenį.
Sveikuoliai tiki, kad sausio 19-ąją keletui valandų visas Žemės vanduo tampa stebuklingas. Esą jis veikiamas energetinių Visatos srautų, toks ypatingos galios vanduo būna vos tris kartus per metus. Todėl nuo sausio 19 d. visą mėnesį jie nusprendė kasdien šokti į ledinį Mažosios Dailidės ežerėlio vandenį tai pavadindami „Trisdešimties dienų eketės iššūkiu“. Kadangi Mažąją Dailidę sukaustė ledas, sveikuoliai išsikirto eketę ir dieną pradeda pasinėrimu. Iššūkyje dalyvauja 6 miestų sveikuoliai.
Aštuntą iššūkio dieną, kai temperatūra lauke buvo 5 laipsniai šalčio, į maudynes susirinko 18 „ruonių“, jauniausiam dar nėra dešimties. Patys iššūkio dalyviai neslepia, jog pasinėrę į vandenį visai dienai gauna didelį energijos užtaisą. Anot sveikuolių, kol kas nei vienas iššūkio dalyvis nei gripu, nei peršalimo ligomis nesusirgo.
Tuo tarpu Alytaus poliklinikos šeimos gydytoja Vita Klingienė nerti į ledinį vandenį be specialaus pasiruošimo nepataria. „Grūdinimasis privalo būti tam tikru laiku, kada susirgome, grūdintis jau per vėlu. Šiuo metu Lietuvoje vyrauja A tipo gripas, kuris dažniau sukelia komplikacijas ir yra sunkesnis negu B grupės tipo gripas. Praėjusią savaitę maždaug kas trečias kreipėsi dėl peršalimo sukeltų ligų“, – sakė medikė.
Nors „Trisdešimties dienų ledo eketės iššūkį“ sveikuoliai planuoja baigti vasario 15 d., kai antrą kartą per metus vanduo vėl įgaus stebuklingų galių, bet maudynes Dailidėje žada tęsti ištisus metus.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: