Dainavos žodis

„Alitoje“ galvos traumą patyręs vyras neišgyveno

Į įvykio vietą atskubėję medikai nukentėjusįjį skubiai išvežė į Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninę. Po vidurdienio vyro gyvybė užgeso Reanimacijos skyriuje.

Alius Mikelionis
Antradienį apie 11 valandą alkoholinius gėrimus gaminančioje bendrovėje „Alita“ sunkiai sužalotas 1962 metais gimęs vyras. Pirminiais duomenimis, ant jo galvos užkrito sunki metalinė sklendė ir smarkiai sužalojo vyriškį. Į įvykio vietą atskubėję medikai nukentėjusįjį skubiai išvežė į Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninę. Po vidurdienio vyro gyvybė užgeso Reanimacijos skyriuje. Redakcijos žiniomis, nelaimė įvyko išmontuojamame koncentruotų sulčių ceche, kur turėtų būti sandėliavimo patalpos.
„Alitos“ gamykloje įvyko skaudus nelaimingas atsitikimas, kurio metu buvo sunkiai sužalotas mūsų ilgametis darbuotojas, įmonėje dirbęs daugiau kaip 30 metų. Į įvykio vietą nedelsiant buvo iškviesti greitosios medicinos pagalbos medikai ir policija, informuoti artimieji. Darbuotojas buvo reanimuotas, nugabentas į gydymo įstaigą. Deja, medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.
Visi esame sukrėsti. Reiškiame užuojautą žuvusio darbuotojo šeimai, gedime kartu ir esame pasiruošę suteikti paramą ir pagalbą. Įmonėje suformuota nelaimingo atsitikimo tyrimo komisija. Bendradarbiaudami su atsakingomis institucijomis pradėjome tyrimą, po kurio tikimės sužinoti visas įvykio aplinkybes. Taip pat visose gamyklose dar labiau stiprinsime saugaus darbo kultūrą ir darysime viską, kad tokie atvejai niekada nepasikartotų“, – sakė „Alitos“ gamyklą Alytuje valdančios bendrovės „MV Group Production“ generalinis direktoriaus Algirdas Čiburis.
Nelaimės priežastis tiria ir Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Alytaus skyrius. Antradienį „Alitoje“ dirbo inspektorių grupė. Nuo platesnių komentarų, kol vyksta tyrimas, VDI Alytaus skyriaus vadovas Vytautas Gegužis susilaiko. Anot jo, pernai Alytaus apskrityje darbo metu žūčių pavyko išvengti, 6 žmonės sunkiai susižalojo. 2017 metų statistika liūdnesnė. Darbo metu du žmonės žuvo, 7 nukentėjo sunkiai. Na, o šie metai prasidėjo skaudžia nelaime, kurios priežastys paaiškės atlikus tyrimą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: