Dainavos žodis

Savaitgalį – dvejos autosporto varžybos

Alius Mikelionis
Automobilių sporto mėgėjai savaitgalį sulaukė dviejų renginių. Nuotykių šalyje „Tarzanija“ surengtos automobilių ir keturračių varžybos „Tarzanijos taurė“. Alytaus motociklų klubas „Devyniukė“ pakvietė ant Didžiosios Dailidės ledo motociklininkus. Abu renginiai sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo.

Šeštadienį nuotykių šalyje „Tarzanija“ surengtos aštuntos keturračių ir automobilių varžybos. Dalyviai varžėsi keturračių, priekiu, galu ir visais varomais ratais klasėse. Atskirose grupėje visureigiai. Iš viso – vienuolika grupių. Dalyviai turėjo įveikti tris trasas, po kurių ir paaiškėjo nugalėtojai.
Prieš dvi savaites Didžiąją Dailidę buvo „okupavę“ žvejai, o pirmą vasario sekmadienį jau riaumojo galingi varikliai. Alytaus motociklų klubas „Devyniukė“ ant ežerėlio ledo vėl surengė motociklų, keturračių bei motociklų su priekabomis varžybas Alytaus rajono mero taurei laimėti.
Trasą organizatoriai pradėjo ruošti prieš savaitę, ledo storis tuo metu buvo 22 centimetrai, tačiau vėliau oras ėmė šilti. Motociklų klubo „Devyniukė“ prezidentas Nerijus Sipavičius sako, kad važiavimo sąlygos prilygo ekstremalioms, mat po treniruočių ir pirmų važiavimų atsirado daug vandens, tačiau tai tik pradžiugino žiūrovus.
Anot lenktynininko Jono iš Marijampolės, varžytis buvo nelengva, mat trasoje susikaupė daug vandens, todėl valdyti motociklą buvo sunku, bet sąlygos vienodos visiems, o norint užfiksuoti gerą trasos įveikimo laiką tereikia meilės „gazui“. Vyrui antrino Vaidas iš Kauno. „Technika dūsta, čiaudi, filtrai kemšasi“, – sąlygas ekstremaliomis įvardino lenktynininkas iš laikinosios sostinės.
Kiekvienas dalyvis turėjo trasoje važiuoti dešimt minučių. Joms pasibaigus įveikti vieną ratą. Tokių važiavimų kiekvienoje grupėje buvo du. Po jų ir paaiškėjo nugalėtojai. Greičiausi sportininkai apdovanoti taurėmis ir rėmėjų dovanomis. Organizatoriai skelbia, kad šiame renginyje apsilankė du tūkstančiai žiūrovų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: