Dainavos žodis

Žiema nesiliauna rodžiusi charakterį – kelininkai pluša mieste ir rajone

Pasnigus į Alytaus gatves kasdien išrieda specialaus transporto kolona.

Žiema nesiliauna rodžiusi charakterio. Kaipgi sekasi kelininkams Alytuje bei kaimiškose rajono seniūnijose, domisi „Dainavos žodis“.

Mieste gatvės valomos ir barstomos labai dažnai
Kalbintas Alytaus kelius valančios bendrovės „Raguvilė“ direktorius Virginijus Brazauskas juokavo, jog ši žiema tikrai neužklupo netikėtai. „Esu apskaičiavęs, kad vien per sausio mėnesį vykdėme 26 išvažiavimus į miestą. O kai kuriomis dienomis po keletą kartų. Išvažiavimai – valymas ir barstymas – mums kasdienybė“, – sakė V. Brazauskas.
„Raguvilės“ vadovas atkreipia dėmesį, kad kai į Alytaus gatves išvažiuoja kolona specialaus transporto, labai blogai, kai įsiterpia mikroautobusas ar lengvasis automobilis.
„Dieną labai sudėtinga valyti sniegą, nes į tarpus įvažiuoja automobiliai. Todėl labai prašome vairuotojų: kai matote, kad važiuos specialios technikos kolona, nelįskite į jų tarpą. Venkite. Nes ir mašinoms trukdote, ir nesaugu. Yra buvę atvejų, kad esame atsirėmę į kitas transporto priemones, o tai yra trukdžiai. Praleiskite kolonas, jos važiuoja geru tempu. Bendrovė „Raguvilė“ jau kuris laikas valo ir šaligatvius, ir miesto Rotušės aikštę. Mus samdo savivaldybės įmonė „Infrastruktūra“. Jiems nuomojame techniką su operatoriais ir padedame. Kol vyksta konkursas, nėra parinktas nugalėtojas, padedam“, – sakė pašnekovas.

Punios seniūnijos seniūnas G. Laukaitis dėkoja ūkininkams, kurie mažesnius kaimo keliukus nusivalo patys.

Kaimo keliukus nusivalo ir ūkininkai
O dabar nusikelkime į Alytaus rajoną. Punios seniūnijoje nuolat valomų ir prižiūrimų kelių – per 100 kilometrų. Tai ir asfaltas, ir vieškeliai, kurie yra savivaldybės balanse. Tiesa, iš viso bendro naudojimo kelių – dar 200 kilometrų, tačiau jie valomi tik išskirtiniais atvejais.
„Ši žiema su savo išbandymais. Jeigu vakare nuvalai, ryte jau nematyti. Bet kažkaip visai neblogai šiemet pavyksta tvarkytis. Kelininkai reaguoja labai gerai. Tačiau noriu padėkoti ir gyventojams, kurie turi traktorius ir nusivalo ne tik sau, bet ir kaimynui. Tad situacija pakankamai nebloga. Buvo keletas nusiskundimų, į kuriuos sureagavome tą pačią arba kitą dieną“, – kalbėjo Punios seniūnijos seniūnas Gintautas Laukaitis.
Seniūnas pasakojo, jog ankstesniais metais buvo problema dėl kelio link sodininkų bendrijų „Dzūkija“ ir „Vyturėlis“, tačiau dabar ji išspręsta.
„Tikrai buvo didelė problema, žmonės skundėsi pagrįstai, nes susidarydavo ledo vėžės. Šiemet to nėra, nes barstytuvas ir valytuvas važiuoja pagal oro sąlygas. Skambinamės iš vakaro arba nuo ryto. Šią žiemą su kelių valytojais kasryt susiskambiname apie 4–5 valandą. Juk kelias turi būti paruoštas prieš žmonėms važiuojant į darbus, vežant vaikus į mokyklas“, – kalbėjo seniūnas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: