Dainavos žodis

Būsimam Alytaus merui arba merei menininkas jau paruošęs dovanas

Trečius metus Alytuje gyvenantis savamokslis menininkas Rimantas Šaparnis jau paruošė dovaną būsimam merui arba merei. Jis specialia technika pagamino paveikslus – juose Morzės abėcėle užrašyta ir mero priesaika. Rinkimai jau po kelių dienų, tad dailininkas leido pamatyti dovanas būsimam miesto vadovui.
R. Šaparnis – savamokslis menininkas, kilęs Panevėžio rajono. Tačiau likimas lėmė, kad trečius metus gyvena Alytaus nakvynės namuose, o visai neseniai įsikėlė į savarankiško gyvenimo namus. Čia gimsta ypatingi paveikslai, reikalaujantys kruopštumo, atidumo.
Du paveikslai – būsimam Alytaus merui arba merei. Dovana vyrui merui susijusi su šachmatais, jūra, valdymu, o mero priesaika išrašyta Morzės abėcėle.
„Tai yra mano naujas požiūris į politiką. Aš anksčiau buvau apatiškas politikai, o dabar atėjo laikas ne tai kad dalyvauti, bet kažką reikšti. Kokia tai dovana? Tai kaip padrąsinantis dalykas ir paremiantis merą. Kas jis bus, pasitikiu alytiškiais. Jie išrinks, tam ir bus įteikta. Čia yra valdovas vairininkas. Jis turės Alytų vairuoti. Čia jam yra užrašyta Morzės abėcėle priesaika. Priesaika, kad jis jos neužmirštų. Aišku, yra ir palinkėjimas“, – kalbėjo R. Šaparnis.
Paveiksle – daug jūrinių motyvų, mėnulis. „Čia miesto vadovas yra kaip ant bangos. O purslai tarsi mes ant šachmatų lentos. O šičia mūsų balsai. Mes išstūmėm, iškėlėm – tu tik vairuok“, – apie savo kūrinį pasakojo vyras.
Kadangi tarp kandidatų į Alytaus merus 7 vyrai ir trys moterys, jeigu fortūna bus pastarųjų pusėje, R. Šaparnis paruošė dovaną ir moteriai merei.
„Čia tai, kuri laimės. Nugalėtojai viskas. Čia moteriškas variantas. Tai yra Čiurlionio Karalių pasaka“, – sakė savamokslis menininkas.
R. Šaparnis šią piešimo techniką naudoja ketvirtį amžiaus. Vieno tokio paveikslo gamyba užtrunka nuo 50 iki 60 valandų. Nors savamokslio menininko pajamos labai mažos, tačiau atsisakęs žalingų įpročių, teigia gyvenantis neblogai.
„Mano pajamos – 120 eurų per mėnesį ir atsitiktiniai pardavimai. Iš jų – 20 euriukų tušinukams, menui. O paskui, kaip Dievas duoda. Man dar iki skurdo ribos toli gražu – lyg 260 ta riba yra. Aš nežinočiau, kur tiek dėti. Pasikeitė poreikiai. Ne tokie kaip jaunystėje – man ir man, duokit, duokit. Poreikiai pasidarė protingesni šiek tiek“, – kalbėjo pašnekovas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: