Dainavos žodis

Gyventojai tiesiogiai išrinko merus

Sekmadienį Lietuvos savivaldybės rinko merus. Alytaus merą rinko kone 38 procentai gyventojų. Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad Dzūkijos sostinės meru alytiškiai išrinko Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatą Nerijų Cesiulį. Nuo galiojančių biuletenių jis surinko 57 procentus.
„Visą laiką mes buvome viršuje. Emocijos labai geros, tikrai buvo labai sunkus darbas. Labai pavargome, nes labai daug dirbome, pasakojome alytiškiams apie savo planuojamus įgyvendinti darbus. Mums pavyko įtikinti rinkėjus, kad nežadame to, ko negalime ištesėti. Mes visą kampaniją elgėmės sąžiningai, garbingai konkurentų atžvilgiu. Ir siūlėme visiems mūsų rinkėjams tai, ką galime įgyvendinti“, – kalbėjo mero rinkimus laimėjęs N. Cesiulis.
Visuomeninio rinkimų komiteto „Už Alytų“ kandidatas Gediminas Daukšys surinko 41 proc. alytiškių balsų. „Akivaizdu, kad mano oponentui Nerijui Cesiuliui pavyko geriau įrodyti savo programos privalumus, jo kaip vadybininko geresnius įgūdžius ir aš jam noriu palinkėti geros kloties, dirbti miesto labui įgyvendinant tuos projektus, kuriuos žadėjo žmonėms, nes žmonės tikrai laukia pokyčių, laukia permainų. Ir manau, mes visi kartu, bet kuriuo atveju, aš būsiu taryboje, visi kartu dirbsime vardan Alytaus ir už Alytų“, – kalbėjo antras pagal alytiškių balsus likęs G. Daukšys.
Alytaus rajone kova buvo labai nuožmi. Už Algirdą Vrubliauską balsavo 52 procentai rinkėjų, už Aurimą Truncę – 47.
„Pirmiausiai noriu padėkoti aukščiausiajam, balsuotojams ir komandai. Už tai, kad turime tokius rezultatus. Pagal tai, ką matome, gyventojai patikėjo dar ketverius metus man ir mano komandai daryti tuos darbus, kuriuos mes sakėme darysim. Labai didelė padėka jiems, kad jie mus suprato, kad palaikė. Nes buvo negražių dalykų rinkiminėje kovoje iš oponento pusės. Tarsimės, laukia dideli darbai ateityje“, – kalbėjo Alytaus rajono rinkėjų valia meru išrinktas A. Vrubliauskas.
Viena pirmųjų išrinktą Alytaus rajono merą pasveikino jo žmona Vida.
„Aš visada pasitikiu vyru, jo komanda. Aš žinau jo gebėjimus. Net neabejojau, kad jis laimės, buvau super rami. Ir pirmą turą, ir antrą turą. Ačiū visiems, kurie palaikė – mūsų draugams, bičiuliams“, – kalbėjo išrinkto mero žmona V. Vrubliauskienė.
Lazdijuose laimėjo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė Ausma Miškinienė, surinkusi 62 procentus rinkėjų balsų. Artūras Margelis surinko 37 procentus.
Varėnos rajone laimėjo visuomeninio rinkimų komiteto „Algio Kašėtos sąrašas: Drauge su jumis“ atstovas, surinkęs 65 procentus, Lietuvos centro partijos kandidatas Vidas Mikalauskas surinko 34 procentus.
Naujieji merai bus inauguruoti balandžio viduryje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: