Dainavos žodis

Automobilius nakčiai statančių autobusų sustojimo vietose neatbaido ir baudos

Alytiškiai nakčiai automobilius palieka maršrutinių autobusų sustojimų vietose.

Alytiškiai pastebi, kad kai kurie gyventojai, pažeisdami Kelių eismo taisykles, savo transporto priemones nakčiai stato viešojo transporto sustojimo vietose. Tuomet ryte viešajam ir mokykliniams autobusiukams tenka sustoti važiuojamojoje kelio dalyje taip sukeliant avarines situacijas ir pavojų išlipantiems keleiviams.
Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovas Jonas Muzikevičius neneigia, kad problema labai opi.
„Ši problema yra gana aktuali. Ji opi visada, bet kai pradėjo aptarnauti naujas vežėjas ir atsirado papildomų viešojo transporto maršrutų, naujų papildomų stotelių, padidėjo maršrutų intensyvumas, problema dar labiau išryškėjo. Gyventojai, motyvuodami tuo, kad neturi, kur statyti automobilių, po darbo juos palieka „nakvoti“ gatvėje. Ir, kaip taisyklė, užstato maršrutinio transporto sustojimo stoteles“, – kalbėjo J. Muzikevičius.
Ir šiais, ir praėjusiais metais Viešosios tvarkos skyrius gavo vaizdinę medžiagą, kaip mokyklinis ir maršrutinis autobusai turi sustoti eismo juostoje, kliudo kitoms transporto priemonėms, kurioms tenka kirsti ir dvigubą eismo juostą. Tuomet skyrius ėmėsi priemonių – fiksavo ir baudė pažeidėjus.
„Rezultatas pasirodė po poros savaičių. Nes nubaustieji daugiau nestatydavo, o kiti, pamatę, kad yra laisvos vietos, įsigudrindavo ją užimti. Kai ratas apsisuko, pažeidėjai liovėsi. Bet vis atsiranda naujų. Išlieka problema, kai autobusai pradeda pakankamai anksti važiuoti, o gyventojai savo automobilių būna nepatraukę. Imsimės dar vienos prevencinės priemonės – ankstesniu metu darysime momentinius reidus“, – patikino pašnekovas.
Vienos problemiškiausių Alytuje – Jurgiškių, Gardino ir Ligoninės gatvės ties žiediniu apvažiavimu prie gydymo įstaigos. Taip pat daugybė šios srities pažeidimų Kepyklos gatvėje, kur anksčiau nevažiavo viešasis transportas.
„Šalia Pėsčiųjų tako yra didelė aikštelė, tačiau visi stato stotelėje. Per dvi-tris savaites mes išgyvendinome transporto priemones iš tos vietos. Tačiau vis tiek pasitaiko pažeidėjų. Neseniai per pietus nuvažiavau ir 4 pažeidėjus užfiksavau“, – sakė J. Muzikevičius.
Anot Viešosios tvarkos skyriaus vadovo, alytiškiams dėl šių pažeidimų dažnai tenka mokėti baudas.
„Pirmą kartą, jeigu neturi nusižengimų, – 15 eurų. Antrą kartą – nuo 30 iki 90 eurų. Tada kviečiame pas save, surašome protokolą ir skiriame baudą. Nemažai atvejų. Apie 30 procentų visų pažeidimų – būtent šio pobūdžio“, – pasakojo J. Muzikevičius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: