Dainavos žodis

Alytuje šurmuliavo Kaziuko mugė

Kaziuko mugė.

Alius Mikelionis

Praėjusį savaitgalį Alytaus mieste, Rotušės aikštėje, vyko mugė. Šįsyk ji buvo kiek kitokia, mat vyko Rotušės aikštėje ir ne vieną dieną, o dvi. Šįsyk 120 prekeivių iš Lietuvos ir užsienio bandė sutilpti į Rotušės aikštę, todėl nereikėjo stabdyti eismo S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje.
Kaip ir žadėjo organizatoriai, mugėje lankytojai galėjo įsigyti pavasario mugėms būdingų verbų, mėsos, žuvies, duonos gaminių, paskutiniu metu muges užvaldančių kiniškų niekučių. Daugiausiai žmonių sulaukta pirmą mugės dieną – šeštadienį. Dalis kalbintų alytiškių priekaištavo, esą vietos per mažai ir lankytojams nepatogu apsipirkti. Kiti džiaugėsi, kad dėl mugės nereikėjo uždaryti eismo miesto centre.
Kaziuko mugę rengė klaipėdiečių įmonė „Sibeka“. Jos vadovės Rimos Budgienės teigimu, žmonių gausa pasižymėjo pirmoji diena, todėl atsirado nepatogumų. Situacija pagerėjo sekmadienį. Pirkėjai galėjo įsigyti tų pačių prekių, o žmonių buvo gerokai mažiau. Ši mugė – privatus renginys, bendrovė Alytaus miesto savivaldybei sumokėjusi mokestį pati rūpinosi jo turiniu.
Alytiškių artimiausiu metu laukia dar dvi pavasario mugės balandžio 14 ir 20 dienomis. Abu renginiai įprastoje miestiečiams vietoje – S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: