Dainavos žodis

Bundantis Miesto sodas: nedrąsiai skleidžiasi magnolija, o voverėms nepatinka triukšminga tvarkymo technika

Sodininko dukra A. Marcinkevičienė atkreipė savivaldybės tarnautojų dėmesį, kad triukšminga sodo tvarkymo technika keistai veikia voverių elgesį.

Alytiškiai jau traukia į Miesto sodą stebėti kol kas dar nedrąsiai pradedančios žydėti magnolijos. Beje, pastebimos neįprastai keistai besielgiančios Miesto sodo voverės, kurios laksto Rotušės aikštėje ir važiuojamojoje kelio dalyje. Teigiama, kad tai dėl triukšmingos sodo takus valančios technikos.
Kaip ir kiekvieną pavasarį, ypatinga alytiškių traukos vieta – į Kultūros paveldo registrą įtrauktas Miesto sodas ir prieš du dešimtmečius sodinta magnolija, kurios žiedai jau pradeda nedrąsiai šypsotis, o netrukus, prognozuojama, artimiausiomis dienomis, jais apsipils visas augalas.
„Ne vienas alytiškis yra pasakęs, kad buvau Miesto sode, mačiau žydinčią magnoliją, reiškia, pavasaris atėjo į Alytų. Štai ir šiandien dvi poros garbių alytiškių priėjo. Jie svarstė, po kiek dienų miesto magnolija išsprogs visiškai. Savaitgalį greičiausiai jau grožėsimės reginiu“, – spėja buvusio miesto sodininko dukra Aldona Marcinkevičienė.
Buvusio miesto sodininko dukra praėjusią savaitę lankėsi miesto savivaldybėje ir išreiškė susirūpinimą – Miesto sodo pavasariniai darbai su triukšminga technika itin trikdo voverių elgesį. Jos pastebimos lakstančios Rotušės aikštėje, gatvėse.
„Šiais metais teko pastebėti, kad voverytės išgyvena ne pačius geriausius laikus. Nežiūrint į tai, kad suintensyvėjo eismas Pulko gatvėje, tačiau dėl triukšmingos sodo technikos, kuri naudojama šluoti lapams, takams, voverės, pastebima,
išgyvena tam tikrą stresą. Ir praėjusią savaitę ne vienas alytiškis matė reginį, kaip Miesto sodo voveraitės papuolė į Rotušės aikštę. Su humoru galima pasakyti, kad ėjo miesto merui skųstis, jog triukšmas per didelis. Lankiausi miesto savivaldybėje ir, manau, mane suprato, ras tylesnę techniką“, – kalbėjo A. Marcinkevičienė.
Anot pašnekovės, liūdna, kad kone 7 dešimtmečius Miesto sode augantis A. Marcinkevičienės tėvo rankomis sodintas kukmedis, deja, džiūsta.
„Nuo pernai metų, įtariama, kenkėjų pažeistas gerokai dekoratyvumą prarado kitas miesto sodo objektas – europinis kukmedis. Jis man asmeniškai ypatingai brangus ir retas augalas. Tik tiek žinau, kad tėvelis 3 metų sodinuką parsivežė iš Karaliaučiaus, dabartinės Kaliningrado srities, ir pasodino Miesto sode“, – prisiminimais dalijosi A. Marcinkevičienė.
Miesto sodininko dukros svajonė – kad būtų įkurtas miesto sodininko etatas, o savivaldybės taryba šią zoną paskelbtų nerūkymo zona.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: