Dainavos žodis

Mero ir verslininkų derybos dėl automobilių statymo

Žinia, Alytuje viena iš didesnių įvardijamų problemų – automobilių stovėjimo aikštelių stoka. Gyventojams transporto priemones pradėjus masiškai statyti prekybos centrų aikštelėse atsirado ženklai, draudžiantys tą daryti nakties metu. Minėtą klausimą miesto meras sprendė pasikvietęs prekybos centrų vadovus.
Alytaus prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelės tapo transporto priemonių savininkų, nerandančių vietos po darbo siaurose savo daugiabučio aikštelėse, išsigelbėjimu. Tačiau prekybininkai ėmė niurzgėti – esą automobiliai paliekami ne tik nakčiai, bet ir savaitgaliui, dar ilgesniam laikotarpiui, dėl to nukenčia jų klientai. Saugaus eismo komisija, verslui prašant, leido statyti specialius ženklus, draudžiančius mašinas statyti naktį. Kilus gyventojų pasipiktinimui, miesto meras pasikvietė prekybos centrų vadovus pokalbiui.
„Prekybos centrai kreipdavosi į Saugaus eismo komisiją, kad naktį būtų draudžiama statyti automobilius. Paskutinis toks atvejis, kai vienas iš prekybos centrų gavo leidimą ir keli šimtai automobilių atsidūrė gatvėje. Juk jie neišnyko. Jie atsirado ant žaliųjų vejų, ant bortų, keldami nesaugumą ir nepatogumus. Mes susitikome ir pabandėme išspręsti, jog nepablogintume sąlygų nei verslui, nei miestiečiams“, – sakė meras Nerijus Cesiulis.
Prekybos centrų vadovai teigė, jog piktnaudžiauja gyventojai daugiausiai žiemą, kai jie saugiau palieka transporto priemonę ilgesniam laikui ir tai trukdo netgi valymui.
„Gruodžio mėnesį, kai buvo valomos aikštelės, valymo tarnybos vairuotojas slydo ir vos neužkabino brangios mašinos. Ir pasakė, kad kol nebus ženklų, nevalys. 4 metus mes nedėjome ženklų – toleravome gyventojus. Ir dabar neskiriame jokių baudų. Mums tik baisi problema, kai pastato mašiną penktadienį ir pasiima pirmadienį. Teko net policijos pagalbą pasitelkti, nes surūdydavo ten mašinos. Tai bendruomenių problema, o savivaldybė turi pagelbėti dėl detaliųjų planų. Kai sudedami ženklai ir tada tik gyventojai susirūpina, tai blogai“, – kalbėjo prekybos centro „Norfa“ regiono direktorė Dalė Ludavičienė.
Galiausiai mero ir verslininkų diskusijoje gimė laikinai automobilių statymo Alytuje „gaisrą“ gesinantis susitarimas. Nuspręsta, kad automobilius prekybos centrų aikštelėse bus galima statyti nuo 22 val. iki 6 val. ryto. O visu kitu laiku – 2 val.
„Tai reiškia, kad nuo 8 val. vakaro žmogus palikęs automobilį aikštelėje iki 8 val. ryto nebus baudžiamas. Radome kompromisą, kad kai naktis ir prekybos centras nedirba – leisti. Nes šiuo metu buvo draudžiama“, – sakė N. Cesiulis.
Miesto meras teigė, jog automobilių statymo problema mieste labai opi – teks imtis greitų sprendimų. „Vidzgirio mikrorajone situacija prasčiausia. Buvo planuota, kad trims butams teks viena mašina. Taip planuotos aikštelės. Dabar – šeimoje keli automobiliai. Šią problemą spręsime ne tik su prekybos centrais, bet ir su šoniniu statymu gatvėse, Šaltinių, Topolių gatvėse. Tačiau tai nėra greiti procesai, mat yra dideli pinigai. Kadangi miestui reikia greitų sprendimų, dėl to skubiai susitikome su verslininkais“, – sakė Alytaus meras.

Reklama: https://autorentalis.lt/

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: