Dainavos žodis

Duris užveria vienas Jazminų turgaus paviljonas

Turgavietė veiklą baigs rugpjūčio 9 dieną.

Gandai ir švieslentėse mirgančių eilučių tekstas, kad bendrovės „Glass Market“ valdoma turgavietė Jazminų gatvėje uždaroma, vyksta prekių išpardavimas, pasitvirtino.
„Dainavos žodis“ domisi, kokios priežastys lemia, kad 50-čiai smulkiųjų verslininkų teks palikti nuomojamas patalpas arba jie ryžtasi išeiti patys.
Viename iš Alytaus Jazminų turgaus paviljonų, priklausančiame bendrovei „Glass Market“, mirgėte mirga plakatai, skelbiantys apie milžiniškas nuolaidas, mat prekyba netrukus bus sustabdyta.
30 metų prekyba turguje užsiimanti Linutė Bunikienė prieš 12 metų persikėlė į naujai pastatytą turgavietės paviljoną. Darbo čia pliusai – mažesnė labai erdvių patalpų kaina. Buvusiai muzikos mokytojai gaila, kad rugpjūtį teks palikti šias patalpas, mat sklindantys gandai, jog turgus uždaromas, pasitvirtino.

12 metų šiame paviljone prekiavusi L. Bunikienė nežino, ar tęs veiklą kitur.

„Yra gyvenimo taisyklė: jeigu viršūnės nesutaria, kenčia žmonės, žemutiniai sluoksniai. Jeigu Lietuvoje būtų visi vieningi, būtų gerai. Deja, pastato savininko ir miesto valdžios nesusikalbėjimas lėmė šiandieninę situaciją“, – kalbėjo turgaus prekeivė.
Moteris teigia, jog jos pensija siekia vos 200 eurų, santaupų neturi, todėl žinia apie uždaromą turgų buvo labai skausminga. Ir ne tik jai. Čia dirba 50 smulkiųjų verslininkų.
„Neturiu santaupų. Šie drabužiai – visas mano turtas. Išeiti kažkur kitur bus sunku. Jeigu būtų labai daug žmonių, gali vienur paprekiauti, kitur ir išgyventi. O dabar Lietuvoje situacija prasta. Didelis klausimas, ar tęsiu veiklą. Aš norėčiau poilsio, tačiau vien pensijos neužteks pragyvenimui“, – dėstė pašnekovė.
Kodėl uždaromas turgus, bendrovės „Glass Market“ vadovas Žilvinas Treigys įvardija ne vieną priežastį. Viena jų – mažėjantis žmonių skaičius, taip pat kone trejus metus trukęs įmonės ir miesto vadovų nesutarimas – kova, kad garbingų S. Matulaičio, Signatarų pavadinimais įvardintos gatvės ir Ž. Treigio vadovaujamos bendrovės lėšomis įrengta automobilių stovėjimo aikštelė neatitektų žemės nuosavybę atsikuriančiam alytiškiui.
„Alytus traukiasi ir mažėja po praėjusios valdžios blogo darbo. Dėl to mažėjo pirkėjų. O tada atsirado laisvos vietos pas konkurentus. Mieste matome, kad tuščių vietų yra. Taigi, akivaizdu, kad miesto ekonominė sveikata blogėja. Nutiko taip, kad dalis žmonių patys išeina, o paskui sniego gniūžtės efektu ridenasi, nepatrauklu pirkėjams ir kaip pastato savininkai turime likviduoti veiklą. Kadangi miesto valdančiojoje daugumoje lieka „Alytaus piliečių“ atstovai, nieko gero veikiausiai nebus. Todėl ir darome šį skausmingą sprendimą“, – sakė Ž. Treigys.
Kai kurie prekeiviai iš UAB „Glass Market“ valdomos netrukus uždaromos turgavietės prekybą perkelia į greta veikiančią Jazminų turgavietę, tiesa, skundžiasi, kad patalpų nuomos kaina kone dviguba.
Ar tikrai šis turgus bus uždarytas, kas laukia čia dirbančių žmonių, prie ko priveda verslo ir miesto vadovų, tarybos nesusikalbėjimas, alytiškiai pamatys jau netrukus. Teigiama, kad paskutinė šios turgavietės darbo diena – rugpjūčio 9-oji.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: