Dainavos žodis

Alytaus rajone atsikratyta mėsos produktais

Apleistoje turgavietėje – šokiruojantis radinys. (FB nuotrauka)

Alius Mikelionis

Buvusiame ūkininkų turguje atsikratyta keliais šimtais kilogramų mėsos gaminių. Dešrelės, pjaustyta mėsa ir kiti maisto produktai, panašu, išversti iš dėžių. Produktai skleidė nemalonų kvapą, ant mėsos gaminių – gausybė gyvių. Kas atsikratė mėsa, aiškinasi Maisto ir veterinarijos tarnyba, kuri apie neįprastą atvejį sužinojo iš socialinių tinklų.
„Tą mėsą aptikau šeštadienį. Daug skerdienos, mačiau ir dešrų, o smarvė… Mėginau sulaikyti kvėpavimą, tačiau ta smarvė net nekvėpuojant pati į nosį veržėsi. Už kilometro jautėsi, kai vėjas papūtė“, – apie tai, ką patyrė apsilankiusi Kaniūkuose, pasidalino alytiškė.
Mėsa išmesta buvusioje Kaniūkų ūkininkų turgavietėje. Pagal galiojančią tvarką, sklypo savininkai privalo sutvarkyti teritoriją. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai pirmadienį ryte buvo atvykę apžiūrėti atsikratytų mėsos gaminių ir įpareigojo įmonę „Hausas“ čia pat užkasti mėsą arba ją utilizuoti Rietave veikiančioje maisto atliekų įmonėje. Sklypo savininkai nusprendė užkasti mėsą savo sklype ir tam pasamdė įmonės darbuotojus. Darbininkams dar nebaigus, į apleistą turgavietę atvyko aplinkosaugininkai, kurie sustabdė darbus. VMVT ir aplinkosaugininkams išsiaiškinus darbininkai gavo leidimą tęsti darbus ir mėsą tuoj pat užkasė už apleisto pastato. Toks būdas legalus, jei aukštai nėra gruntinių vandenų, teigia Alytaus maisto ir veterinarijos specialistai. Užtat aplinkosaugininkai tuo nėra tikri. Alytaus aplinkos apsaugos inspekcija pradėjo tyrimą, ar iš tiesų veterinarijos tarnyba nenusižengė taisyklėms.
„Tyrimas vyksta dėl šalutinių gyvūninių produktų, nes, pagal pirminę informaciją, tai yra šalutiniai gyvūniniai produktai, pašalinimo į aplinką ir tolimesnio jų tvarkymo. Atitinkamai bus gauta papildomos informacijos iš maisto ir veterinarijos tarnybos ir bus priimti sprendimai“, – sako inspekcijos viršininkas Česlovas Meržvinskas.
Anot Maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Romo Černiaus, tokie atvejai nėra dažni. Esą nustatyti, kas atsikratė produktais, nebus lengva, mat nėra etikečių, gali būti, kad nespėta parduoti nelegalios produkcijos, neatmetamas ir kontrabandos atvejis. Išmestos mėsos vertė gali viršyti tūkstantį eurų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: