Dainavos žodis

Galutinai suformuota Alytaus miesto valdžia

Alytaus miesto tarybos posėdyje bene galutinai suformuota miesto vadovybė. Patvirtintas mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris, paskirtas administracijos direktorius Rolandas Juonys bei jo pavaduotoja Neringa Rinkevičiūtė.
Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis tarybai teikė kandidato į vicemerus Š. Klėgerio kandidatūrą. Šis prisistatydamas akcentavo, jog kartu su mero suformuota komanda sieks greitų, efektyvių sprendimų.
„Analizuoti, vertinti, tobulinti, susikoncentruoti ties gyventojams svarbiausiais ir opiausiais klausimais bei daryti greitus sprendimus kartu su meru, jo suformuota komanda bus ir mano kaip vicemero veiklos kryptis. Kodėl greitus sprendimus? Todėl, kad šiandien žmonėms to labiausiai reikia. Mero formuojama jauna, ambicinga, nedalijanti beprasmių populistinių pažadų, tačiau veikianti komanda kelia didelį pasitikėjimą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Alytaus skyriumi ir užtikriname, kad mano kaip vicemero bei mūsų frakcijos indėlis į proveržį mieste taip pat bus didelis“, – kalbėjo 44-erių kandidatas Š. Klėgeris.
Buvo patvirtintas slapto balsavimo biuletenis, suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad 19 tarybos narių pasisakė už minėtą kandidatūrą.
Skaitytojams priminsime, kad prieš daugiau nei mėnesį meras teikė konservatoriaus Povilo Labuko kandidatūrą, tačiau slapto balsavimo metu jo nepatvirtinus teikta Š. Klėgerio kandidatūra.
Užimti Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas meras teikė iki šiol jo patarėju dirbančio R. Juonio kandidatūrą. Šis tribūnoje labai trumpai prisistatė ir žadėjo vykdyti tarybos sprendimus, darbus derinti, juos atlikti sąžiningai, skaidriai. Po slapto balsavimo procedūrų paaiškėjo, kad už R. Juonio kandidatūrą balsavo 18, 4 prieš.
Alytiškis R. Juonys baigęs Mykolo Riomerio universitetą ir įgijęs teisės bakalauro laipsnį, yra dirbęs ir tuometinio mero Jurgio Krasnicko patarėju.
Buvo tvirtinama ir administracijos direktoriaus pavaduotojo kandidatūra. Užimti šias pareigas pasiūlyta Finansų ir investicijų skyriaus vedėjai Neringai Rinkevičiūtei, savivaldoje dirbančiai kone 19 metų. N. Rinkevičiūtės kandidatūrai pritarė 19 iš dalyvavusių tarybos narių, 3 balsavo prieš.
Antrojo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postas vis dar lieka laisvas, neužimtos nuo ketvirtadienio ir mero patarėjo pareigos, jas palikus dabar jau administracijos direktoriui R. Juoniui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: