Dainavos žodis

Alytuje varžėsi policijos pareigūnai

Alius Mikelionis


„Radau apgadintą „Škoda“ markės automobilį. Viduje pasigedau kompiuterio ir gėrimų“, – taip atvykusiems pareigūnams aiškino ponas Rimas. Laimei, tai tik policijos pratybos ir daiktai iš automobilio nedingo. Tokiu būdu treniruojasi Alytaus apskrities policijos komisariatų pareigūnai.
Praėjusią savaitę dvi dienas Alytaus mieste vyko Alytaus apskrities VPK pareigūnų varžybos. Dėl geriausios policijos komandos vardo varžėsi Alytaus, Druskininkų, Varėnos, Prienų, Birštono ir Lazdijų pareigūnai. Iš viso policininkams buvo parengtos šešios situacijos. Pirmoje imituota vagystė iš automobilio. Šioje situacijoje policijos pareigūnai turėjo surinkti įkalčius bei situaciją pakomentuoti žurnalistams. Tiesa, neatskleidžiant tyrimui pakenkti galinčių detalių. Bendravimas su spaudos atstovais irgi buvo vertinamas. Taip pat pareigūnai turėjo susidoroti su smurto artimoje aplinkoje atveju. Taktiniai veiksmai – viena iš šešių paruoštų užduočių: taiklumą teko demonstruoti ir šaudykloje, ir važiuojant automobiliu. Dainų slėnyje suformuotoje trasoje pareigūnų automobilis buvo be galinių ratų: vietoje jų iš policijos mokyklos gauti ratukai, jie imitavo automobilio slydimą. Be to, pareigūnai turėjo atlikti šūvius.
Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad pirmoji vieta atiteko Druskininkų PK komandai. Antri liko alytiškiai, trečioji vieta atiteko Birštono PK komandai.
„Konkurse nebuvo pralaimėjusių, visi veikė kaip vieninga komanda ranka rankon. Ši patirtis yra neįkainojama, todėl tikimės, kad šis pirmąkart organizuotas konkursas bus organizuojamas ir kitais metais bei susilauks dar didesnio susidomėjimo“, – sakė Alytaus apskrities VPK viršininkas Alvydas Jurgelevičius.
Pirmą vietą iškovojusieji pareigūnai turės galimybę su savo šeimos nariais praleisti SPA centre Druskininkuose skirtas laisvas dienas. Antrą ir trečią vietą laimėjusios komandos apdovanotos dovanų kuponais sportinėms prekėms įsigyti.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: