Dainavos žodis

Alytuje – protestas „Sporto mokyklos pardavimui – STOP: apkabinkime Alytaus sporto meką!“

Goda Čiginskaitė

Baltijos kelio dieną Alytuje inicijuotas bendras Sporto mokyklos senojo pastato apkabinimas. Sporto entuziastai rinkosi prie Alytaus sporto mokyklos, pievelėje prie senojo mokyklos fasado vyko taiki bendruomenės protesto akcija „Sporto mokyklos pardavimui – STOP: apkabinkime Alytaus sporto meką!“. Tiesa, taikių protestuotojų susirinko mažai.
„Mes norime atkreipti dėmesį į šią situaciją. Pasigirdo kalbos, kad mokykla bus privatizuota. Tai tarsi mūsų kūdikis, sporto meka. Jeigu ir ne viskas čia tobula, mes kad ir savo lėšomis remontuosime, tačiau pastato neatiduosime. Tikiu, kad miesto vadovai išgirs, supras, ko nori sporto bendruomenė“, – kalbėjo dziudo treneris Zenius Vensevičius.
Sporto sritį kuruojanti Alytaus mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė teigė, jog Sporto mokykla neparduodama. Tačiau jos būklė prasta, vargu, ar atitinka visuomenės sveikatos reikalavimus.
„Sporto mokykla neparduodama, neparuoštas joks sprendimo projektas. Įvertinę mokyklų tinklą, sporto bendruomenei pasiūlėme galimybes turėti geresnes sąlygas. Tačiau tai buvo tik pokalbis, svarstymai, tarimasis, kad visiems būtų geriau. Tačiau džiaugiuosi, kad dialogas vyksta“, – kalbėjo Alytaus mero pavaduotoja J. Šukevičienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: