Dainavos žodis

Dar daugiau erdvių sportuoti ir turiningai leisti laisvalaikį

Talokių sporto aikštyne ne tik sportuojama, bet ir organizuojamos šventės.

Alytaus rajone viena po kitos tvarkomos, remontuojamos ar naujai įrengiamos sporto erdvės. Vienose gyventojai jau aktyviai leidžia laisvalaikį, kitos turi būti baigtos iki metų pabaigos. Iš viso į sporto erdves numatyta investuoti daugiau kaip pusę milijono eurų.
Pasak Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko, svarbiausia, kad savivaldybės įrengtos aikštelės yra gyvos, gyventojų mėgstamos. „Ir jauni, ir pagyvenę, ir šeimos su vaikais ateina aktyviai praleisti laisvalaikį. Visi randa veiklos. Sportas – tai gera nuotaika, geras ūpas, pozityvios mintys“, – kalbėjo A. Vrubliauskas.
Alytaus rajone yra 15 sporto erdvių, įrenginėjamos naujos.
Sporto aikštelės atsiras: Simno seniūnijoje Verebiejuose ir Mergalaukyje, Miroslavo seniūnijoje Kumečiuose, Nemunaičio – Užupiuose, Punios – Norgeliškėse, Krokialaukio – Santaikoje. Planuojama multifunkcinę ir vaikų žaidimų aikšteles įrengti ir Daugų seniūnijoje, Rimėnuose.
Sporto aikštynai jau įrengti Talokiuose, Geniuose, Luksnėnuose, Vaisodžiuose, Miroslave, Vankiškiuose. Vaikų žaidimų aikštelės su smėlio dėžėmis, karuselėmis, žaidimų kompleksais, balansinėmis sūpynėmis pastatytos vaikų darželių teritorijose Dauguose ir Venciūnuose.
Prieš pusmetį Talokiuose įrengtas multifunkcinis sporto aikštynas ir vaikų žaidimų erdvė tapo traukos centru įvairaus amžiaus talokiškiams ir aplinkinių kaimų gyventojams. Jie džiaugiasi savivaldybės sudarytomis sąlygomis sportuoti, aikštyne vykstančiais renginiais. Talokiškiai saugoja sporto įrenginius, o pamatę, kad juos gadina, drausmina niokotojus.

Naujos sporto aikštelės
Verebiejų ir Kumečių  kaimuose prie buvusių mokyklų bus naujai įrengtos beveik 500 kvadratinių metrų multifunkcinės aikštės su krepšinio stovais ir lentomis, tinklinio ir teniso stovais, teisėjavimo bokšteliu, lauko treniruokliais, karstynių komplektu ir visa reikalinga mažąja architektūra. Abiejų multifunkcinių aikštelių įrengimas kainuos per 117 tūkst. eurų, kurių 68 tūkst. Europos Sąjungos lėšos. Darbus vykdys UAB „Dangų centras“.
Birželio mėnesį Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas susitikime su Krokialaukio gyventojais išgirdo Santaikos jaunimo pageidavimą atnaujinti seną sporto aikštelę. Šiuo metu jau yra įvykusios aikštelės tvarkymo darbų pirkimo procedūros bei pasirašyta sutartis su UAB „Grindalita“. Darbų vertė beveik 20 tūkst. eurų, kurie skirti iš Alytaus rajono savivaldybės biudžeto. Santaikos sporto aikštelėje bus įrengta nauja danga bei du krepšinio stovai su lentomis. Darbai prasidės artimiausiu metu.

Vaikų žaidimų erdvė Geniuose.

Tęsiami darbai
Savivaldybė tęsia Užupių ir Mergalaukio kaimų multifunkcinių sporto aikštynų įrengimo darbus, kurie buvo sustabdyti buvusiam rangovui neįvykdžius sutarties sąlygų. Preliminari darbų vertė – 128 tūkst. eurų, iš jų 66 tūkst. eurų Europos Sąjungos lėšos. Sporto aikštelės bus 464 kv. m, skirtos krepšiniui, tinkliniui, taip pat bus įrengti lauko treniruokliai. Prie projekto įgyvendinimo savanorišku darbu prisideda dvi kaimo bendruomenės: asociacija „Užupių kaimo bendruomenė“ ir asociacija „Simno bendruomenė“.

Atnaujinama danga
Bus remontuojamos Alovės ir Krokialaukio multifunkcinės aikštelės bei Nemunaičio stadionas. Finansavimą objektų tvarkymui skyrė LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Alovėje ir Krokialaukyje bus pakeista multifunkcinių sporto aikštelių danga, įrengti specialūs krepšinio ir tinklinio stovai, tinkantys neįgaliesiems, Nemunaityje – atnaujinta natūrali danga, bėgimo takelių asfaltbetonio danga, įrengta tinklinio aikštelė, specialūs krepšinio ir tinklinio stovai, tinkantys neįgaliesiems, bočio ir petankės žaidimų įrenginiai.

Ekstremalaus sporto mėgėjams
Miklusėnų gyvenvietėje vyksta aktyvaus laisvalaikio zonos su kalneliais, rampomis dviratininkams įrengimas. Šios zonos, kaip ir visų sporto aikštelių įrengimo darbus, planuojama baigti iki metų pabaigos.
Į pabaigą eina Daugų Vlado Mirono gimnazijos sporto salės kapitalinis atnaujinimas.

Sportuoti kvies biuras
Sporto užsiėmimus tęs ir rajono Visuomenės sveikatos biuras. Siekiant fizinio aktyvumo skatinimo Alytaus rajono ugdymo įstaigose antrus metus iš eilės bus vykdomi „Aktyvios pertraukos“ užsiėmimai. Jie vyks mažiausiai kartą per mėnesį visus mokslo metus. Pertraukų metu mokiniai bus skatinami aktyviai leisti laiką, paįvairinti laisvalaikį, keičiant veiklos pobūdį.
Kasmet prasidėjus šaltajam metų laikui Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia rajono gyventojus rudens–žiemos laikotarpį praleisti aktyviau ir rinktis į savaitinius fizinio aktyvumo užsiėmimus. Praėjusį sezoną kartu sportavo septynios bendruomenės, o šiais metais rajono gyventojai bus kviečiami jau į vienuoliktą fizinio aktyvumo sezoną.
Visi žino, kad sveikata – brangiausias turtas. Tinkamas fizinis aktyvumas ir pilnavertė mityba – pagrindinės sveikos gyvensenos sąlygos. „Džiaugiuosi, kad gyventojai atsiliepia į savivaldybės kvietimą rūpinti savo sveikata, kad žmones traukia sportuoti. Ir toliau visus kviečiu naudotis sporto aikštynais, treniruokliais, sportuoti su rajono Visuomenės sveikatos biuru“, – kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: