Dainavos žodis

Makniūnų sodžiaus bendruomenės žygis baidarėmis

Jau tapo tradicija, kad Makniūnų sodžiaus bendruomenė vasaros pabaigoje organizuoja žygį baidarėmis.
Šiemet vienuolika baidarių startavo iš Puvočių aktyviam poilsiui Merkio upe. Irkluotojų amžius – nuo 4 iki daugiau nei 70 metų. Džiugu tai, kad tėveliai moko savo vaikus irklavimo technikos, išvengti ekstremalių situacijų. Net penkiose baidarėse plaukė vaikai – tai Raimundo ir Rūtos Stanevičių šeima su paaugliais Rosita ir Ryčiu, aktyvi mūsų bendruomenės padėjėja ir renginių dalyvė Dovilė Jankauskienė su pirmokėle Liepa, taip pat mūsų svečias, daugkartinis Lietuvos akademinio irklavimo čempionas įvairiose valčių klasėse Giedrius Masteika su žmona Reda ir atžalomis Matuku ir Greta. Užkrečiantis pavyzdys, kad vyriausia žygio dalyvė, buvusi bendruomenės pirmininkė Deiva Petrauskienė kiekvienais metais dalyvauja žygyje, ir jos baidarė visada tarp pirmaujančių.
Nuo kaitrios vasaros saulės gelbėjo upelio vėsa ir malonus medžių pavėsis. Nuostabūs paupio gamtos vaizdai, laumžirgių šokiai bei paukštelių pavieniai solo suteikė „kūnui poilsio, sielai atgaivos“. Kelios valandos plaukimo nenuilsino žygio dalyvių.
Prisišvartavę po Nemuno tiltu, visi norintys dar kopėme į Merkinės piliakalnį. Už nuostabiai praleistą laiką esame dėkingi Alytaus rajono savivaldybei, dalinai finansavusiai žygio išlaidas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: