Dainavos žodis

Dėl gaisro Alytuje – išskirtinis šalies prezidento G. Nausėdos vizitas ir dėmesys

Akimirka iš prezidento G. Nausėdos vizito gaisravietėje.

Gaisro nualintame Alytuje lankėsi ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Jis viešėjo Alytaus apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, susitiko su ugniagesiais, padėkojo jiems už narsų darbą. Užsukęs į gaisravietę vaizdą pavadino apokaliptiniu.
Netikėta, tačiau be jokio išankstinio įspėjimo Alytuje lankėsi šalies prezidentas G. Nausėda. Pasak Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio, prezidentas norėjo realiai įvertinti situaciją, jis lankėsi ir objekte, apžiūrėjo krentančias lubas, byrančias pastato konstrukcijas ir pamatė, kas liko po gaisro.
„Po šio vizito atsakingų institucijų vadovams mano pasiūlymas bus aiškus ir nedviprasmiškas – perkelti Alytuje išmoktas pamokas į ekstremalių situacijų valdymo mechanizmą“, – sakė prezidentas.
Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis po prezidento vizito teigė, kad šis norėjo atvykti į gaisravietę, paspausti vyrams rankas, įsitikinti, kokie gaisro mastai. „Prezidentas pasirodė labai žmogiškas. Pažadėjo, kad gaisro likvidavimui ir nuostolių atlyginimui bus pasitelktas valstybės rezervas“, – kalbėjo Alytaus vadovas.
Praėjusios savaitės antradienį Prezidentūroje dėl Alytaus situacijos buvo sušauktas posėdis. Jame dalyvavo ir miesto meras, įvairių institucijų vadovai. Pasitarimo tikslas – aptarti gaisro Alytuje metu išryškėjusias sisteminio pasirengimo, tarpinstitucinio bendradarbiavimo, įstatymų bazės bei techninio aprūpinimo problemas.
Priminsime, kad gaisras įmonės „Ekologistika“ 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto naudotų padangų sandėliuose kilo spalio 16 dieną, o jo gesinimo darbai baigti po daugiau nei savaitės.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: