Dainavos žodis

Įspūdingas padėkos koncertas „Mes esam dzūkai – ne paspirtukai“

Sekmadienio vakarą į Alytaus miesto Rotušės aikštėje vykusį Padėkos koncertą, pavadintą „Mes dzūkai – ne paspirtukai“ rinkosi minios alytiškių. Renginio metu neatlygintinai koncertavo garsūs Alytaus ir šalies muzikantai, o alytiškiai bei miesto svečiai daugybę kartų skandavo AČIŪ Alytaus padangų perdirbimo gamykloje gaisrą gesinusiems žmonėms.
Spalio 25 dieną užgesinus didįjį Alytaus gaisrą, žmonės šią dieną siūlė paskelbti dzūkų vienybės arba Alytaus atgimimo diena. Daugybė savanorių, entuziastų, Alytaus teatro vadovai ir darbuotojai surengė padėkos koncertą, kuriame neatlygintinai koncertavo daugybė muzikos grupių.
Tarp atlikėjų pasirodymų į sceną buvo kviečiami Alytaus miesto ir rajono vadovai, kurie padėkojo tiek ugniagesiams, tiek ir nematomu darbu prisidėjusiems prie nelaimės likvidavimo.
„Netikėjau, kad jūsų bus tiek daug. Kad ne tik feisbuke, bet esat ir čia. Tos dvi savaitės buvo labai sunkios. Tas dvi savaites dirbo ne tik šimtai ugniagesių, bet ir tūkstančiai pavienių žmonių. Noriu padėkoti tiems, kurių nesimatė, bet jie labai daug dirbo. Pirmiausiai, Ekstremalių situacijų komisijai, kuri valdė situaciją. Savivaldybės administracijai, kad viešino ne melą, o tiesą, noriu padėkoti vicemerams, patarėjams, daugeliui. Noriu padėkoti žmonai ir vaikams, kurie manęs beveik nematė. Taip pat policijai, kariams, kurie padėjo evakuoti žmones. Visiems jums nuoširdžiai Ačiū“, – sakė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.
Alytaus rajono vadovas ugniagesiams taip pat skyrė nuoširdžią padėką. „Kiekvieną dieną ten teko važiuoti ir rasdavau kolegą iš miesto, ten buvo vyrai, kurie žinojo, ką daro. O buvo ne tik vyrų, ten buvo ugniagesė Loreta, kuri padėjo maitinti vyrus. Ten mačiau vyrus, kurie stumdė degančias gumas, jie ne gaisrininkai, bet irgi yra didvyriai. Manau, po šios nelaimės būsim dar labiau susitelkę. Mes esame nedalomi – Miklusėnai, Alytus – visi esam dzūkai“, – kalbėjo A. Vrubliauskas.
Į sceną žengė ir iškart po gaisro likvidavimo ugniagesių ant rankų kilnotas Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Algirdas Bautronis.
„Noriu padėkoti už palaikymą. Kai išeidavo iš dūmų, iš kaitros, jaunuoliai visada turėjo prie savęs telefonus. Visą laiką internete naršė. Jautė didelį palaikymą. Tas palaikymas davė daugiau ryžto. Aš pirmą kartą pajutau tokią brolybę ir vienybę“, – kalbėjo A. Bautronis.
Scenoje jautraus laiško merui ir ugniagesių vadui eilutėmis pasidalijo alytiškė Miglė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: