Dainavos žodis

Gaisro gesintojams padėkota ir „Žalgirio“ arenoje

Alius Mikelionis

Trys „Kautros“ autobusai iš Alytaus, dar keli iš Marijampolės, Vilniaus ir Prienų ketvirtadienį pajudėjo į Eurolygos rungtynes Kauno „Žalgirio“ arenoje. Sausakimšuose autobusuose – gaisrą Alytuje gesinę ugniagesiai, Alytaus miesto vadovai, vandentiekininkai. Bilietus jiems padovanojo žalgiriečiai, o į rungtynes nemokamai sutiko nuvežti „Kautra“.
„Tiesiog pagarba vyrams, kuriems norėjome kaip nors netradiciškai atsidėkoti, tai kartu su Kauno „Žalgiriu“ suorganizavome kelionę į Eurolygos rungtynes tarp „Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“. Iš Alytaus vyko trys autobusai – apie 150 ugniagesių, prie jų prisijungė kauniečiai, marijampoliečiai, vilniečiai, prieniškiai. Iš viso rungtynes nemokamai galėjo stebėti 340 gaisrą Alytuje gesinusiųjų“, – sakė UAB „Kautra“ direktorius Linas Skardžiukas.
Kol gaisrą aikštėje malšino žalgiriečiai, salės pranešėjas informavo, kad arenoje rungtynes stebi liepsnas Alytuje suvaldę ugniagesiai. Penkiolikos tūkstančių sirgalių armija plojo jiems atsistoję. Kameros nukrypo į arenos trečiajame aukšte buvusius gelbėtojus, kurie išsiskyrė minioje, mat buvo pasipuošę originaliais marškinėliais, kurių šiai progai buvo pagaminta beveik 200.
Ugniagesiai dar laukia ir finansinės paskatos. Tiesa, žmonių suaukotų per 200 tūkst. eurų jiems dar teks palaukti. Anot Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) neatsiunčia gaisrininkų pavardžių ir sąskaitų numerių, esą viskas bus gerai, tik reikia laikytis asmens duomenų apsaugos įstatymo.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: