Dainavos žodis

DFK „Dainava“ pristatė trenerį iš Lenkijos

L. Hassas dirba su Alytaus futbolininkais ir laukia pastiprinimo.

Alius Mikelionis,
Darius Babijonas

Alytuje viešėjęs LFF prezidentas Tomas Danilevičius pakvietė reprezentacinę miesto komandą rungtyniauti LFF (Lietuvos futbolo federacija) A lygoje. Kad komanda galėtų varžytis tarp pajėgiausių vienuolikių, pritarė ir meras Nerijus Cesiulis, tačiau alytiškiams reikia turėti bent minimalų 300 tūkst. eurų biudžetą. Iki šios sumos ekipai trūksta 180 tūkst. Praėjusią savaitę patvirtinus Alytaus miesto biudžetą atsirado viltis gauti trūkstamą sumą. Tiesa, ar bus pervesta tokia suma, dar neaišku, mat į 490 tūkst. eurų bendrą sporto biudžetą pretenduoja ne tik futbolininkai, bet ir vyrų rankinio komanda, „RKL-gut.lt“ krepšininkės, miesto tinklininkės ir krepšinio klubas „Dzūkija“. „Pinigus dar šią savaitę padalins komisija“, – „Dainavos žodžiui“ sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Rolandas Juonys. Kai bus paskirstytas sporto biudžetas, tuomet ir bus aišku, kokioje lygoje žais alytiškiai.
Kitos miesto ekipos čempionatus jau pradėjusios, o DFK „Dainavai“ – nežinomybė. Dabar komandoje likę praėjusiame sezone rungtyniavę alytiškiai. Komandos vadovas Ž. Lukošiūnas teigia, kad, jei vienuolikė žaistų stipriausioje šalies lygoje, trūkstamus žaidėjus esą būtų surinkti lengviau. Paprasčiau būtų derėtis tiek su užsieniečiais, tiek su kituose miestuose rungtyniaujančiais pajėgiais alytiškiais.
Pasibaigus LFF Pirmos lygos čempionatui komandą paliko treneris Kimas Ronningstadas, jį pakeitė ir savaitę su esamais futbolininkais čempionatui ruošiasi specialistas iš Lenkijos Lukašas Hassas.
Iš Lenkijos kilęs treneris būdamas futbolininku žaidė keliose komandose, o tarp jų – ir gimtosios Legnicos „Miedž“, toje pačioje, kurioje vieną iš savo karjeros stotelių turėjo ir alytiškis Tadas Labukas.
Po žaidėjo karjeros savo šalyje, Slovėnijoje ir Prancūzijoje, trenerio darbą L. Hassas dirbo įvairių Lenkijos regionų komandose, stažavosi savo šalies, taip pat Londono (Anglija) „Queens Park Rangers“ ir Lisabonos (Portugalija) „Sporting“ akademijose.
Iki atvykimo į DFK „Dainava“ L. Hassas dirbo Varšuvos (Lenkija) futbolo akademijos „Radosc“ treneriu.
Naujam DFK „Dainava“ strategui yra 40 metų, jis baigęs Lenkijos sporto akademiją (2012 m.) ir trenerio darbą pradėjo iškart po studijų. Nors L. Hassas vienas dar netreniravo aukščiausio lygio ekipų, tačiau dirbo Valbžycho (Lenkija) GKS „Zagłębie“ treneriu asistentu, o dabar yra laikomas perspektyviu, aktyviai profesinių žinių bei profesionalumo siekiančiu futbolo specialistu.
2014 metais įvertintas UEFA B, 2017 m. – UEFA A licencija, 2019 m. treneris savo žinių bagažą pildė „World football academy“, „Futbol Espanol“ ir sutvirtino šių konferencijų, seminarų diplomais, o 2020 m., dirbdamas Lietuvoje, neketina sustoti ir planuoja siekti aukščiausios (UEFA „Pro“) licencijos.
Naujasis treneris sako, kad Lietuvos futbolu domėjosi, žino pajėgiausias šalies ekipas, Lietuvoje dirbusius trenerius iš Lenkijos ir Lenkijoje dirbančius specialistus iš Lietuvos.
Anot Lukašo Hasso, jei „Dainavai“ pavyktų įšokti į A lygą, keletas futbolininkų iš Lenkijos galėtų papildyti ekipą. LFF A lygos čempionatas prasidės kovo mėnesį.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: