Dainavos žodis

Šalia Nemuno – kalnas išmestų dėvėtų drabužių

Goda Čiginskaitė

Žvejai pastebėjo, kad netoli Tūkstantmečio tilto, prie Nemuno, išmesta didelė krūva dėvėtų drabužių. Apie tai žvejai informavo aplinkosaugininkus, kurie fiksavo pažeidimus ir prašo gyventojų pagalbos, kurie galbūt turi naudingos informacijos, kas galėjo taip nusižengti.
„Visai šalia Nemuno, šalia dujų trasos, kuri kerta Nemuną, rasta apie 12 kubų privežtų drabužių ir batų. Panašu, kad kažkas valėsi sandėlį ar garažą. Ant kai kurių rūbų dar likusios kainos. Mano požiūriu, žmonės visai neturi sąžinės. Juk kalbame apie gamtą, jos išsaugojimą, o žmonės atveža sunkvežimį drabužių ir išmeta. Juk netoli sąvartynas, yra daiktų priėmimo punktas“, – įvykio vietoje kalbėjo Aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Jaunius Janonis.
Aplinkosaugininkai kreipiasi į visuomenę – galbūt atsiras mačiusių vykdant šį pažeidimą arba turinčių naudingos informacijos.
„Jeigu kažkas žino, nujaučia, kas galėjo prie to prisidėti, prašau, informuokite. Čia viskas šviežiai suvežta. Kokios trys ar keturios dienos. Jeigu tik įmanoma sužinoti, praneškite“, – į visuomenę kreipiasi aplinkosaugininkas.
Asmenims, padariusiems tokį nusižengimą, gresia ne tik bauda – teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: