Dainavos žodis

Į Jotvingių turgelį – ekologiškų kruopų ir aliejaus

Goda Čiginskaitė

Dažnas sveikų, naminių raugintų ar šviežių daržovių užsuka į Alytaus Jotvingių turgelį. Čia jau 30 metų ekologiškais grikiais, sėlenomis, žirniais, pupom – iš viso net 28 rūšių kultūromis prekiauja ūkininkai Mockevičiai iš Birštono savivaldybės. Atvyksta jie kiekvieną ketvirtadienį. Alytiškiai ypač pamėgo ūkininkų ūkyje spaustą linų sėmenų aliejų. Sako, suteikia ilgaamžiškumo.
„Šį sėmenų aliejų naudoju daugybę metų. Aš jį geriu ant tuščio skrandžio kiekvieną rytą. Tai sveikata“, – sakė turguje dažnai apsilankantis alytiškis Algimantas.
Anot ūkininkų, jų produkcija graibstoma ne tik Alytuje. Sutuoktiniai ūkininkai keliauja po visus Pietų Lietuvos turgus.
„Pagrindinis mūsų produktas – linų sėmenų aliejus. Klientai jį labai vertina ir graibsto. Kai kurie ateina tik aliejaus, kiti renkasi įvairias kruopas. Mes ekologiškais produktais prekiaujame apie 30 metų. Pradėjau kartu su tėvuku. Pamenu, dar turgus buvo prie prekybos centro „Jotvingis“. Dabar su savo šeima auginame įvairias kultūras, spaudžiame aliejų ir siūlome klientams“, – kalbėjo ūkininkas Valdas Mockevičius.
Beje, nesiliaunant diskusijoms apie sveiką gyvenseną, įvairias kruopas, anot ūkininko, perka jau ne tik senjorai, bet ir jaunimas.
„Augome mes, augo ir mūsų klientai. Tikra tiesa, kad anksčiau sveikesniais produktais domėjosi daugiau senjorai. Dabar aliejaus, avižų, grikių, pupų ateina ir jaunos šeimininkės“, – sakė pašnekovas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: