Dainavos žodis

Šv. valentino relikvija poras vilioja santuokos įžadų atnaujinimui

Šv. Valentino dienos išvakarėse poros atnaujino santuokos įžadus.

Šiandien mažai kas žino, jog Druskininkų bažnyčioje saugoma labai reta šventojo Valentino, 3-iame amžiuje gyvenusio vyskupo, relikvija. Druskininkų bažnyčioje saugomas mažas šventojo kaulelis yra pagarbiai įdėtas į puošnų indą – relikvijorių. Visame pasaulyje minimos Vasario 14-osios – šv. Valentino dienos išvakarėse Druskininkų bažnyčioje poros atnaujino santuokos sakramentą.
Vasario 14-osios išvakarėse susikibę už rankų sustojusios sutuoktinių, sužadėtinių poros Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje laukė ypatingo momento – iš karto po pamokslo klebonas Vaidas Vaišvilas atliko specialią meilės sustiprinimo, santuokos įžadų atnaujinimo ceremoniją. Šio miesto bažnyčioje saugoma šv. Valentino relikvija. Ne tik per šv. Valentino šventę, bet ir kitomis dienomis Druskininkuose papramogavę įsimylėjėliai gali užsukti į kurorto bažnyčią ir patikėti troškimus savo globėjui.

Druskininkų bažnyčioje saugoma Šv.Valentino relikvija.


„Žiūrėdamas visas relikvijas, kurias turi Druskininkų bažnyčia, ir radęs šv. Valentino, tokio garsaus šventojo relikviją – negaliu tylėti ir nepasakyti, kad mes ją turime Lietuvoje. Tikrą šv. Valentino relikviją, jo kūno kaulelį. Tai didelė vertybė. Šventojo Valentino dieną galima švęsti ne tik apsiribojant vakariene, bet ir darant piligriminį žygį – vyro ir žmonos, sužadėtinių kelionę į šią šventovę Druskininkuose: aplankyti šv. Valentino relikviją, kartu prašant užtarimo, šviesos kelio, dėkojant Dievui už šeimą, kurią esate sukūrę, atnaujinti savo santuokos pažadus“, – kalbėjo Druskininkų parapijos klebonas Vaidas Vaišvilas.
Druskininkų bažnyčioje saugomas mažas šventojo Valentino kaulelis yra pagarbiai įdėtas į puošnų indą – relikvijorių. Tikimasi, kad ši relikvija padės reabilituoti šv.Valentiną. Jį Lietuvoje pirmieji prisiminė prekybininkai. Tikintiesiems buvo svarbesni kiti šventieji. Vis tik visame pasaulyje vasario 14-ąją minima šv. Valentino diena pasakoja apie nepaprastą vyskupą, gyvenusį 3 amžiuje.
„Čia labai priklauso nuo žmogaus. Jeigu mes prie viso šventimo, kuris dabar yra įprastas – pasisėdėjimas, baliukas, šampano taurė, dar pridedame ir maldą, ir prašymą, kad jis laimintų tą pasirinktą kelią – ta komercija kaip ir išblėsta. Lieka tas kelias, kurį tu pasirinkai“, – mano klebonas.
Šv. Mišių metu sutuoktinių poros galėjo atnaujinti santuokos sakramento pažadus ir dėkoti Dievui už kilnų pašaukimą santuokai. Sužadėtiniai prašė Šv. Dvasios vedimo teisingai pasirenkant pašaukimo kelią.
„Mes labai džiaugiamės šia diena, nes vos prieš savaitę susituokėme po ilgos draugystės. Mūsų santuokos pagrindas yra Dievas. Šios mišios mums labai svarbios, džiaugsmas būti kartu, Dievo akivaizdoje atnaujinti šiuos įžadus. Po trumpo laiko nuostabu dar kartą atnaujinti įžadus“, – po santuokos įžadų kalbėjo Karolis ir Solvita Kaplevskiai.
„Kiekvienai porai tai labai svarbu. Džiaugiamės, kad galėjome dalyvauti tokioje ceremonijoje“, – sakė Akvilė ir Modestas Vitkauskai.
Apsilankius Druskininkų bažnyčioje, galima prieiti prie šventojo Valentino relikvijos, esančios relikvijoriuje. Elgiantis pagarbiai ir maldingai, galima ją priliesti ranka, prie jos priglausti atminimo paveikslėlį ar rožinį, paprašyti Dievo užtarimo.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: