Dainavos žodis

Dėl nupjautų medžių Nemunaičio kapinėse – žmonių skundai

Goda Čiginskaitė

Į „Dainavos žodį“ kreipėsi Nemunaičio seniūnijos gyventojai, prašydami paviešinti faktus, jog jau pora savaičių, kaip kapinėse išpjauti, tačiau niekaip nesutvarkomi medžiai. Esą šakos užvirtusios ant antkapių, žmonės klausia, kas atlygins moralinę ir materialinę žalas. Seniūnijos seniūnas ir darbus atliekančios bendrovės vadovas atkerta, jog karantino laikotarpiu žmonėms derėtų turėti daugiau pakantumo ir kantrybės.
Dėl šios situacijos kreipęsi gyventojai atsiuntė ir nuotraukas. Esą toks vaizdas matomas jau ilgai, o kapavietės yra suniokotos, medžiai užversti ant kapų ir praėjimo. „Kas atsakys už visas moralines ir materialines žalas?“ – klausė gyventojai, kurių pavardės redakcijai žinomos.
Seniūnijos seniūnas sakė situaciją žinantis, tačiau visa tai diktuoja karantinas.
„Ten išimti oficialūs leidimai kirsti. Firma laimėjusi darbų atlikimui konkursą. Nieko nelegalaus. Žmonės tegul pamąsto, kad Lietuvoje karantinas paskelbtas. Aš irgi norėčiau, kad būtų greičiau, bet, ko gero, yra daug rizikų“, – sakė Nemunaičio seniūnijos seniūnas Rimantas Avižienis.
Darbus atliekančios bendrovės vadovas teigė, jog dalis darbuotojų neina į darbą dėl karantino, tad stinga darbo jėgos.
„Yra darbuotojų, kurie neina į darbą. Karantinas yra ir žmonėms, kurie eina į kapines. Taip ir mano darbuotojams, visoje Lietuvoje komplikuota
situacija. Ar verta aiškinti, juk daugelis įmonių nedirba. Reiktų važiuoti vienoje mašinoje kokiems keturiems vyrams. Jų šeimose yra ir grįžusių iš užsienio, kontaktavusių. Didelė rizika. Negalima išvis niekam važiuoti grupėse. Aš nesuprantu, kas Lietuvoje vyksta. Kodėl vieni karantinuojasi, kiti ne. O bobutės vaikšto po kapines ar po parkus – juk joms reikia namuose sėdėti“, – sakė telefonu kalbinamas UAB „Aplinkos darbai“ vadovas Arūnas Kasparavičius.
Pašnekovas patikino, kad artimiausiu metu bus stengiamasi sutvarkyti nupjautus medžius, tačiau ragino žmones nesilankyti kapinėse, mat, ypač senyvo amžiaus žmonėms, tai yra pavojinga.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: