Dainavos žodis

Trečius metus nuotoliniu būdu dirbantys sutuoktiniai ragina ne bijoti, o drąsiai ieškoti naujų galimybių

Sutuoktiniai Vidmantas ir Gerda Veselgai džiaugiasi darbu nuotoliniu būdu jau ne pirmus metus.

Laikotarpiu, kai žmonės bijo ne tik siaučiančio viruso, bet ir dėl darbo vietų, finansinių įsipareigojimų, Gerda ir Vidmantas Veselgai, įsikūrę gamtos prieglobstyje Pupasodžio kaime ir dirbantys nuotoliniu būdu internetiniame versle, sako dar labiau vertinantys sprendimus, kuriuos priėmė – Vidmantas negroja vestuvėse, Gerda atsisakė darbo rajono teismo rūmuose.
Stresuojantiems dėl nuotolinio darbo sutuoktiniai pataria išlikti ramiais, šioje situacijoje ieškoti naujų galimybių.
Žinomi sutuoktiniai Gerda ir Vidmantas Veselgai šiuo įtemptu laikotarpiu – visiškai ramūs. Socialiniuose tinkluose jie platina pozityvius filmukus, kaip leidžia laisvalaikį, ragina nesutrikti, nepulti į kraštutinumus, o susiklosčiusioje sudėtingoje situacijoje ieškoti naujų galimybių. Tiesa, sutuoktinių pora nuotoliniu būdu dirba jau trečius metus – Vidmantas sako bene pabaigęs muzikinę karjerą, kai grodavo vestuvėse, Gerda atsisakė darbo Alytaus teismo rūmuose – abu paniro į internetinį verslą.
„Jau grodamas vestuvėse galvojau apie ateitį. Nes visada tu negrosi, laikas bėga. Kaip viena profesorė pasakė, joks priešas tau taip nepakenks, kaip bemiegė naktis. Todėl noriu ir būdamas 75 metų su anūkais žaisti futbolą ir gerai jaustis bei atrodyti. Iš muzikos aš daug uždirbau. Per 32 metus pastatėme namus, susikūrėme gerovę. Yra jaunų žmonių. Tokio tipo kaip aš muzikantų jau nelabai reikia. Šioje situacijoje mums smagu dirbti iš namų. Sukaupti visą energiją, mokytis, augti, tobulėti, kiekvienam rekomenduoju pasidomėti tais dalykais, nes rudenį apie milijardas žmonių prisijungs į medijas. Ten daug verslų bus“, – kalbėjo V. Veselga.
Dėl Dzūkijoje vadinamos koronės, tai yra koronaviruso, sutuoktiniai ragina visus išlikti ramius – laikytis medikų rekomendacijų, Vyriausybės nurodymų, tačiau šią situaciją išnaudoti kaip galimybę mokytis, tobulėti, skaityti, melstis, mylėti savo artimą kaip save patį.
„Vengiame negatyvių dalykų. Mes ieškome galimybių šioje situacijoje. Mes už tai, kad reikia išlikti produktyviais“, – sakė Gerda Veselgienė.
Sutuoktiniai ypač gerai žinomi kaip paramos koncertų „Pupasodis gyvai“ organizatoriai. Jų sodybos kieme susirenka šimtai žiūrovų, dešimtys atlikėjų ir visi kartu praleidžia gerą laiką, surinktos lėšos skiriamos labiausiai jų stokojantiems. Jiedu ypatingą dėmesį skiria gerai savijautai, o gyvendami gamtos prieglobstyje daug laiko skiria pasivaikščiojimams.
„6 valandą jau vaikštom, nueiname 10 tūkst. žingsnių. Grįžtam, tada tempimo pratimai, sportas, šaltas dušas, kava. Nežiūrim vienas į kitą, bet žiūrim viena kryptimi“, – pasakojo pašnekovai.
Atsisveikinant sutuoktiniai palinkėjo kuo daugiau pozityvumo.
„Linkime negyventi kitų gyvenimais. Būkime draugai, palaikykime vieni kitus. Baimė be mūsų negyvena, nes mūsų mintys – rezultatas, kaip gyvensime ateityje. Pats didžiausias žmogaus kalėjimas – ką apie jį pagalvos kiti. Tad linkime neužsidaryti savo kalėjimuose“, – sakė sutuoktiniai Gerda ir Vidmantas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: