Dainavos žodis

Panemunės seniūnaitijos seniūnaitei teko išgyventi košmarišką laukimo naktį

Dabar Irina Juškauskienė gydosi namuose.

Goda Čiginskaitė

Užpraėjusios savaitės antradienį prieš pietus Alytaus rajono greitosios medicinos pagalbos stoties medikai skubėjo pas alytiškę, Panemunės seniūnaitijos seniūnaitę Iriną Juškauskienę. Ji neseniai grįžusi iš Šveicarijos ir pajuto koronavirusui būdingus simptomus. Vilniuje jai paimtas mėginys, po 17 valandų košmariško laukimo moteris sužinojo, jog atsakymas neigiamas.
„Pasijaučiau blogai, kosulys vis stiprėjo, o buvau neseniai grįžusi iš Šveicarijos. Paskambinau telefonu dėl koronaviruso, labai operatyviai sureagavo visos tarnybos. Nors neplanavau vykti tyrimams, maniau, kad patikrins tik dėl kosulio, bet nuspręsta, kad reikia važiuoti rimtiems tyrimams. Buvau nuvežta į Santariškių klinikas. Esu labai dėkinga gydytojams, kurie operatyviai aptarnavo. Pamačiusi, kaip jie ten dirba, supratau, kad reikia nusilenkti prieš tokius žmones“, – pasakojo I. Juškauskienė.
Vis tik po 17 valandų I. Juškauskienė atsiduso lengviau – tyrimo rezultatai neigiami. „Nebuvau pasiėmusi nei kroviklio, nei kitų būtiniausių priemonių. Norėčiau įspėti, kad jeigu kažkam taip atsitiks, kad pasiruoštų. Maisto ten nėra. Žmonių srautas labai didelis. Neįmanoma sureguliuoti maisto tiekimo. Visi gydytojai su apsauga, kostiumais. Buvo atskira palata. O kai sužinojau, kad nesergu, tarsi antras gimtadienis. Tikrai labai nerimavau dėl savęs, savo kaimynų, nepatogiai jaučiausi“, – pasakojo moteris.
Laukti atskiroje palatoje moteriai buvo labai neramu ir nejauku, sulaukė daug palaikymo skambučių. „Visą naktį ir kaimynai, ir giminaičiai skambino. Labai dėkinga, tačiau vos ne kas valandą skambino. Negalėjau nei užmigti“, – prisiminimais dalijosi I. Juškauskienė.
Pašnekovė prašo nesmerkti tų žmonių, kurie grįžta iš svečių šalių. „Pačiam lėktuve mačiau prie pat sėdinčius sergančius žmones, todėl nerimavau. Aš pati visą laiką buvau namuose, užpildžiau tą anketą, laikiausi visų nurodymų, tačiau greičiausiai bronchitas. Šiaip labai norėčiau, kad žmonės būtų lojalūs, pakantūs kitiems, nes kiekvienas turi savo istoriją, kodėl jie išvyko į užsienį“, – teigė moteris.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: