Dainavos žodis

Dėl koronavirusu užsikrėtusio ugniagesio panika priešgaisrinėje tarnyboje nejaučiama

Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas R. Bokmota teigia, jog dėl ugniagesių saugumo imamasi visų įmanomų priemonių.

Visame pasaulyje siaučiantis koronavirusas neaplenkė ir Alytaus priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje dirbančio ugniagesio. Alytaus priemiestinėje gyvenvietėje, rajone, gyvenantis ugniagesys grįžo iš Londono, koronavirusas nustatytas abiem kelionėje buvusiems sutuoktiniams. Kontakto su kolegomis vyras neturėjo, tad panikos priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje kol kas nėra.
„Nėra panikos ar papildomų skundų, kad reikėtų izoliuoti žmones, kad atsisakytų vykdyti savo pareigą, kadangi ugniagesys tinkamai pasielgė – grįžęs iš užsienio vykdė rekomendacijas izoliuotis, išlaukė terminą. Netgi pats buvo iniciatorius pasidaryti COVID-19 testą. Buvo simptomų. Mums kalbant telefonu jis pasakojo, kad buvo nedidelė temperatūra, nugaros skausmai. Iš pradžių buvo nustatyta jo žmonai, po to jam. Šiuo metu jis namuose. Kolegos būklė gera. Visi pamainų pareigūnai supažindinti su šituo atveju. Panikos kol kas nėra“, – „Dainavos žodžiui“ teigė Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Rimantas Bokmota.
Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos administracija dirba nuotoliniu būdu – atsirado galimybės namuose prisijungti tarnybinius kompiuterius. Imamasi visų priemonių, kad ugniagesiai gelbėtojai taip pat būtų apsaugoti nuo koronaviruso.
„Papildoma mūsų apsauga buvo numatyta dar iki epidemijos pradžios. Kai prasidėjo pirmieji atvejai Europoje, mūsų vadovybė Vilniuje ėmėsi priemonių. Apsaugines priemones buvo nurodyta dėvėti važiuojant į pagalbą medikams. Mes teikėme ir dabar dar labai išskirtiniais atvejais teikiame pagalbą medikams, kai reikia išnešti sunkius ligonius. Yra dezinfekcinio skysčio rankoms, įrangai. Vykstant į gaisrus naudojama tik to asmens uniforma, priemonės. Dabar stengiamės atriboti pamainas. Kad pasikeitimo metu pamainos nesusitiktų, nekontaktuotų, išeina per atskirus išėjimus. Kad esant reikalui būtų galima izoliuoti tik vieną pamainą“, – sakė R. Bokmota.
Šalyje paskelbtas karantinas. Ugniagesiai gelbėtojai gesina ne tik gaisrus, bet atlieka ir įvairiausius gelbėjimo darbus. Alytaus Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas kreipiasi į gyventojus ir prašo nedeginti žolės, prižiūrėti dūmtraukius, kad ugniagesiams nereiktų papildomai rizikuoti kontaktuojant.
„Žolės deginimas ne pats geriausias variantas susitvarkyti savo ūkį. Darbuotojai, išvykstantys į pievas, jeigu dar tenka bendrauti su aplinkiniais, gali ne tik užgesinti gaisrą, bet ir papildomai užsikrėsti. Tad saugokime mūsų ugniagesius ir jų sveikatą, būkime atsakingi“, – kalbėjo Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas R. Bokmota.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: