Dainavos žodis

Rajono vadovas: „Didžiausias sveikinimas ir pagarba tėvams, seneliams — jų nelankyti“

Alytaus rajono vadovas Algirdas Vrubliauskas teigia, kad per jo politinę karjerą daugybę kartų sveikinus šv. Velykų proga, dar neteko prašyti žmonių laikytis karantino ir akcentuoti, kad didžiausia dovana, pagalba tėvams ir seneliams – nelankyti jų.

Alytaus rajone veikiančių bendruomenių pirmininkams išdalinta 4 tūkstančiai medvilninių kaukių, kad šios pasiektų rizikos grupei priklausančius asmenis. Vietos verslas siuva dar 4 tūkstančius kaukių, į kurias taip pat yra galimybė įdėti specialius filtrus.
Alytaus rajono vadovas Algirdas Vrubliauskas teigia, kad per jo politinę karjerą daugybę kartų sveikinus šv. Velykų proga, dar neteko prašyti žmonių laikytis karantino ir akcentuoti, kad didžiausia dovana, pagalba tėvams ir seneliams – nelankyti jų.
Trečiadienį nuo ankstyvo ryto Alytaus rajono savivaldybės administracinio pastato kieme buvo išdėliotos supakuotos dėžės, kurių viduje – medvilninės kaukės, į kurias dedamas filtras. 4 tūkstančius vienetų kaukių pasiėmė pagal numatytą grafiką atvykstantys bendruomenių pirmininkai. Tarkim, Radžiūnų bendruomenei teko 100 kaukių. Anot bendruomenės lyderio, kaimas gyvena ramiu ritmu, dūzgia tik ūkininkai.
„Reikia vyresniems žmonėms. Ne visi turi galimybę, kad vaikai atvežtų maisto, juk į parduotuves be kaukės jau neįleidžia. Visi bus dėkingi už šią paramą, kad nepamiršo bendruomenių, kad jos svarbios. Juk net nėra galimybės įsigyti kaukių. Dalinsime rizikos grupės žmonėms. Gal pagal poreikį ir jaunesniems. Visi jaudinasi, kuo čia baigsis. Net ir mažoji mūsų karta, kuri negali eiti į mokyklą. Net keista – jie jau nori eiti į mokyklą. Jiems sunku mokytis. Čia visiems pamoka, kad reikia žiūrėti mūsų šią žemelę, neteršti jos ir globoti“, – kalbėjo Radžiūnų bendruomenės pirmininkas, seniūnaitis Artūras Zienka.
Pasiimti kaukių atvykęs naujasis Butrimonių seniūnijos seniūnas, asociacijos „Užaugę ant laiptų“ prezidentas Andrius Karlonas teigė, kad apie galimybę gauti kaukių skelbs ir socialiniuose tinkluose.
„Kaukes duosime tiems žmonėms, kurie jų neturi. Butrimonių seniūnija miestelio centre, mes stebime, matome, kaip žmonės eina į parduotuves neturėdami kaukių. Pirmenybė bus asmenims dėl apsipirkimo. Taip pat lankysime vienišus asmenis. Pagal poreikį paskelbsime viešai – kam labai reiks, tam ir duosime“, – kalbėjo A. Karlonas.
Alytaus rajono vadovas teigė, kad į bendruomenes savivaldybė visada atsiremdavo organizuodama renginius, spręsdama problemas, šįkart – ir pandemijos atveju.
„Tie, kurie aktyvūs, bendruomenės lyderiai, daro daug gerų darbų, anksčiau kartu su bendruomenėmis daug šokdavo ir dainuodavo, dabar atėjo kitas laikas. Tikimės, kad jie atliks kitą misiją – išdalins kaukes. Jie geriausiai žino, kam reikia kaukių. Pirmą partiją, 4 tūkstančių respiratorių, jie išdalins“, – sakė rajono vadovas.
Daugelis, ypač pagyvenę žmonės, įpratę, kad per šventes juos aplanko vaikai ir anūkai. Rajono vadovas tikisi, kad šįkart artimieji pagyvenusiems tėvams, seneliams padovanos kitokią šventinę dovaną – nelankys jų.
„Man daug metų teko gyventojus sveikinti šv. Velykų proga, linkėti sveikatos, džiaugsmo. Tačiau pirmą kartą prašysiu, ko man gyvenime dar neteko daryti politinėje karjeroje, kad visi suvoktų – didžiausias sveikinimas, pagarba savo seneliams, tėvams – tai neatvažiavimas pas juos. Nuotoliniu būdu tai darykite. Paskambinkite, pasikalbėkite, bet didžiausia dovana – nelankyti tėvų ir senelių“, – sakė meras A. Vrubliauskas.
Iki trečiadienio Alytaus rajone užsikrėtusių koronavirusu buvo fiksuoti 5 asmenys: du Miklusėnuose, du Mikalave ir vienas Alovėje.
„Išgyvenkime velykinį džiaugsmą širdyje, savo šeimose, mažose grupelėse. Atpigo kuras – po pandemijos dar aplankysime, parodysime savo meilę, nuoširdžius santykius vėliau. Linkiu pavasarinės geros nuotaikos, ramybės. Mes turime užsikrėtusius COVID-19 rajone 5 asmenis. Ir girdžiu, kad tie užsikrėtusieji pasmerkti. Tad pabandykime būti tolerantiški“, – sakė rajono meras.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: