Dainavos žodis

Medikė, slaugiusi koronavirusu užsikrėtusį ir, deja, mirusį 89-erių tėvą, yra sveika

„Ypač džiugu, kad ta moteris, slaugiusi tėvelį, ir jos vyras – sveiki, ambulatorijos kolektyvas taip pat“, – sakė Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta. (danielius.net nuotr.)

Merkinės ambulatorijos medikė, slaugiusi koronavirusu užsikrėtusį, ir, deja, sekmadienį mirusį tėvą, – sveika. Neigiami ir jos vyro bei dar 9 kolegų koronaviruso testų rezultatai.
Varėnos savivaldybėje praėjusį šeštadienį nustatytas pirmasis koronaviruso užsikrėtimo atvejis, deja, 89-erių merkiniškis mirė. Kaip žinia, jo dukra ir anūkas – medikai. „Ta žinia buvo dvigubai nemaloni, nes sužinojus, kad merkiniškis gydytojos tėvelis ir gyveno viename name, iškilo rizika sveikatos įstaigos personalui ir pacientams. Tad su nerimu laukėme testų rezultatų. Pirmiausiai buvo organizuota asmenų, kurie kontaktavo su ta medike, patikra. Taip pat pačios gydytojos, jos sutuoktinio. Dezinfekuotos patalpos, paskleista informacija per socialinius tinklus. Testų rezultatai geri, jie atlikti Alytaus mobiliajame patikros punkte. Ypač džiugu, kad ta moteris, slaugiusi tėvelį, ir jos vyras – sveiki, ambulatorijos kolektyvas taip pat“, – sakė Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta.
Meras reiškia užuojautą tėvelio netekusiai medikei: „Senolis, deja, Santaros klinikose mirė, reiškiame giliausią užuojautą medikei, jos šeimai, kurie patyrė didelius išgyvenimus.“
Dabar laukiama asmenų, kontaktavusių su mirusiuoju, testų rezultatų. „Tai mums labai rūpimas klausimas. Senolio anūkas dirba Santaros klinikose, medikas. Mes labai laukiame jo testų rezultatų. Tuomet bus aiškiau, ar tai tas šaltinis. Dar senolis bendravo su anūke, kuri yra vilnietė“, – sakė meras.
Varėnos rajone tai pirmasis koronaviruso atvejis, deja, pasibaigęs mirtimi. „Tai, jog pas mus atvejų mažai, manau, lemia keli faktoriai. Žinoma, Varėnos savivaldybė nėra didmiestis, visi gyvena atokiau. Tai duoda savo. Manau, taip pat sąmoningumas gyventojų didelis. Taip pat tikintys žmonės galėtų pasakyti – Dievo pagalba. Kad ir šis paskutinis atvejis. Juk bijojome, kad nuo senolio bus užsikrėtusi jo dukra, scenarijus galėjo būti labai liūdnas, tačiau suveikė sėkmės faktorius“, – sakė A. Kašėta.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: