Dainavos žodis

Neįtikėtina: po gaisro namų netekusiai šeimai – reali viltis jau netrukus turėti naujus

4440 eurų – tiek lėšų nuo gaisro nukentėjusios šeimos naujam būstui jau surinko Krokialaukio bendruomenė ir seniūnija. Šiuo ypatingu atveju, dar apie 2 tūkstančiais prisidės Alytaus rajono savivaldybė. Be namų likusi moteris ir 13-metė jos dukra geros valios žmonių dėka, regis, netrukus turės naujus namus.
Per valandą neteko namų – tokį košmarišką praėjusio ketvirtadienio rytą patyrė Krokialaukio miestelio gyventoja Daiva Kazakevičienė ir trylikametė jos dukra. Šiandien bene iki pamatų supleškėjusioje sodyboje liko tik šunelis. Laimei, gaisro metu nesprogo dujų balionas. Moteris turi ir du suaugusius vaikus, tad dabar glaudžiasi pas vyriausią dukrą Alytuje.
„Kaip stovime, taip ir išėjome. Išsinešėme tik dokumentus. Dukros ir knygos, kompiuteris – viskas supleškėjo. Koją pakišo elektros instaliacija. Per karantiną tvarkėmės, linoleumą keitėme, po truputį namus gražinomės. Kaip dabar jaučiamės? Kaip jums atrodo, kaip gali žmogus jaustis netekęs namų. Aukoja žmonės drabužius. Telefonai netyla. Labai džiaugiamės, kad atsiranda tiek daug žmonių, kurie aukoja pinigus. Net bijom džiaugtis, sunku patikėti, kad po tokios tragedijos vėl turėsime namus“, – kalbėjo be namų likusi Daiva Kazakevičienė.
Kaip žaibiškai kilo gaisras, taip pat žaibiškai į pagalbą namų netekusiai moteriai ir jos trylikametei dukrai atskubėjo seniūnija ir bendruomenė.
„Kartu su bendruomene nutarėme dar neužgesus gaisrui rinkti pinigus. Yra kitoje pusėje parduodami du namai, jeigu surinksime pakankamai lėšų, vieną jų pirksime. Jos abi buvo pabudusios ir, kaip sakė, „išmušė“ skaitliukas. Moteris nedelsdama bėgo išsikviesti ugniagesius, kurie įsikūrę visai netoliese. Tačiau šie buvo išvykę gesinti durpių. Su kaimynų pagalba buvo iškviesti Alytaus, Balbieriškio, prisijungė ir Krokialaukio ugniagesiai. Tačiau namas greitai supleškėjo. Dėl namo senumo net nedraudė“, – kalbėjo Krokialaukio seniūnijos seniūnė Gintarė Navickienė.
Neįtikėtina, tačiau vos per 4 dienas į bendruomenės sąskaitą suaukota per 2 tūkstančiai, grynaisiais seniūnijoje suaukota 2400 eurų. Numatytas namas, kurį galima įsigyti už 9 tūkstančius, – tik per kelią nuo sudegusių namų ir jau visai realu, kad namų netekusios mama ir dukra jau netrukus galės keltis į naujus. Juo labiau, prisidės ir rajono savivaldybė.
„Pirmiausiai noriu pasidžiaugti pilietišku žmonių požiūriu. Moteris augina vieną nepilnametę dukrą, du vaikai jau užaugę. Žinau, kad nepasiturinčiai šeimai didelis stresas. Gal kitam atrodo 9 tūkstančiai naujo būsto įsigijimui nedideli pinigai, tačiau negalią turinčiam – nesukaupiama suma. Sužinojus, kad tiek daug suaukota, labai malonu. Gal tas COVID-19 visus dar labiau sutelkė. Mūsų galima paremti didžiausia suma siekia 2 tūkstančius, žinoma, taryba išskirtiniu atveju gali priimti ir kitokį sprendimą. Bet kokiu atveju, nepaliksime nelaimėje vieno žmogaus“, – kalbėjo Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.
Nemažai pastangų dėl paramos rinkimo įdėjo Krokialaukio bendruomenė kartu su seniūnija. „Krokialaukio kaimo bendruomenė turi daug narių, parašiau žinutę, paskelbėme sąskaitą, ėmėme dalintis šia žinia. Svarbu, kad žmonės vieni kitiems padėtų. Kai pradėjo kristi pinigėliai, labai apsidžiaugėme, kad šiandienoje tiek daug atjautos. Iš pradžių svajojome labai nedrąsiai, o dabar visa tai pamažu virsta realybe“, – kalbėjo asociacijos „Krokialaukio bendruomenė“ pirmininkė Janina Šiupšinskienė.
Kadangi iki pilnos sumos namams įsigyti vis tiek trūksta lėšų, o moteris turi negalią, tuos, kurie galite, namų netekusi šeima prašo nelikti abejingus jų nelaimei. Įsigyti naujam būstui reikalinga pagalba. Labai kviečiami visi, galintys prisidėti finansiškai, pervesti lėšas į Krokialaukio bendruomenės sąskaitą.
Bankas ,,Luminor“/DnB,
kodas – 40100, sąsk. Nr.
LT104010040900271752.
Gavėjas KROKIALAUKIO KAIMO BENDRUOMENĖ, asociacija.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: