Dainavos žodis

„Drevinuko“ ir „Sakalėlio“ bendruomenės švenčia pergalę, vis tik interpeliacijos mero komandai nepamirštos

Akimirka Rotušės aikštėje belaukiant Alytaus miesto tarybos sprendimo.

Ypač netikėti posūkiai dėl švietimo reformos atšaukimo. „Drevinuko“ ir „Sakalėlio“ bendruomenės džiūgauja, švenčia pilietinę pergalę, vis tik sutapimas ar ne, kad pergalė iškovota tik po to, kai pareikštas visuomenės nepasitikėjimas mero komanda, o tarybos nariai jau rinko parašus dėl interpeliacijos vicemerams, administracijos direktoriui, jo pavaduotojai. „Drevinukas“ ir „Sakalėlis“ bus neliečiami – tokį pažadą bendruomenės išgirdo tarybos posėdžio išvakarėse.
Plojimai, apsikabinimai – štai tokios emocijos veržėsi per kraštus, kuomet Alytaus miesto savivaldybės taryba priėmė „Sakalėliui“ ir „Drevinukui“ palankų sprendimą. Tarybos nariai vienbalsiai pasisakė, kad švietimo reforma, lietusi abi minėtas ugdymo įstaigas, būtų atšaukta. Tėveliai, tarybos posėdį stebėję lauko kavinėje ir su nekantrumu laukę rezultato, teigė tikėjęsi džiugių naujienų, buvo šventiškai nusiteikę.
„Emocijos pačios geriausios. Neslėpsiu – to ir tikėjomės, nes kryptingai dirbome pusę metų“, – kalbėjo mokyklos darželio „Drevinukas“ bendruomenės atstovė Klementina Gruzdienė.
„Drevinukui“ tai jau antra pergalė. Nes jau ir anksčiau į jį buvo nusitaikyta. Džiaugiamės, kad buldozeriu priimtas sprendimas atšauktas“, – sakė mokyklos-darželio „Drevinukas“ bendruomenės atstovas Tomas Vailionis.
Anot „Drevinuko“ moksleivių tėvų, dauguma į Vidzgirio progimnaziją savo vaikų nebūtų vedę, tad dabar lengviau atsikvėpė.
Kadangi ankstesnį tarybos sprendimą „Drevinuko“ ir „Sakalėlio“ bendruomenės apskundusios teismui, dabar bus pasirašoma taikos sutartis.
„Jeigu meras eina į kompromisą, teismai netenka prasmės. Nes tai ir laikas, ir pinigai. Visi klausia, ką dabar veiksime, kai pusę metų tiek dirbome. Atsakau – bent jau gerai išsimiegosime“, – sakė „Sakalėlio“ pradinės mokyklos tėvų bendruomenės lyderis Edvardas Bielskis.
Įdomus faktas, jog šios bendruomenės surinko šimtus parašų ir dėl žalingos švietimo reformos išreiškė nepasitikėjimą mero komanda – vicemerais, administracijos vadovais. Tarybos nariai taip pat ėmė rinkti parašus dėl interpeliacijos mero aplinkai.
„Tai buvo paskutinis lašas, mes tik taip galėjome sustabdyti šią susidariusią situaciją. To, ką padarėme, nesigailime, nes rezultatas yra. Tie parašai, interpeliacija – tiesiog mes pasisakome už darbo politiką“, – kalbėjo „Sakalėlio“ pradinės mokyklos bendruomenės atstovė Raminta Vaitiekūnienė.
Vieša paslaptis, kad praėjusį ketvirtadienį balsuojant ir be valdančiųjų socialdemokratų ir konservatorių švietimo reforma būtų atšaukta. Vis tik posėdžio išvakarėse susitikęs meras ir bendruomenių tėvų atstovai, kaip rašoma mero feisbuke, susitarė.
„Turbūt sunkiausia pripažinti, kad suklydai. Bendruomenė dar kartą pasisakė, mus įtikino ir priėmėme sprendimą. Dabar bendruomenės gali džiaugtis, nes galės toliau mokytis“, – iškart po tarybos sprendimo sakė miesto meras Nerijus Cesiulis.
Meras teigia suprantantis, kad švietimo reforma būtų atšaukta ir be jo taikos su bendruomenėmis, sako, dabar socialdemokratai ir konservatoriai yra valdančiojoje mažumoje, tačiau tikisi ir vėl suburti per metus išbarstytą daugumą.
Beje, nors švietimo reforma atstatyta į pradinę padėtį, išskyrus Jaunimo ir suaugusiųjų mokyklą, kuri pati sutiko su pokyčiais, tačiau už pusę metų trukusią emocinę įtampą mero komandai veikiausiai teks sumokėti postų kainą. Kai kurių tarybos narių iniciatyva renkami parašai peticijai dėl vicemerų ir administracijos vadovų atleidimo iš pareigų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: