Dainavos žodis

Į darbo rinką siekiama gražinti ilgalaikius bedarbius

Į darbo rinką siekiama gražinti ilgalaikius bedarbius.

Alytaus rajono savivaldybė ir Užimtumo tarnyba įgyvendina Užimtumo didinimo programą, skirtą užimtumo skatinimui ir motyvavimui ilgą laiką nedirbantiems, socialinę paramą gaunantiems asmenims. Šia savaitę prasideda projekto veiklos, kurių metu atvejo vadybininkai pradeda dirbti su atrinktais asmenimis.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Užimtumo tarnybos atstovai bei Simno seniūnas Vladas Čeponis šiandien Simne susitiko su atvejo vadybininkais ir ilgą laiką dėl vienų ar kitų priežasčių nedirbančiais gyventojais.

„Mes visi skubame pasmerkti nedirbančius, bet niekas nepasidomi, kodėl tas žmogus nedirba, gal tam yra svarios priežastys. Šio projekto metu siekiame išsiaiškinti visas priežastis, o joms nesant, žmones raginsime ir, žinoma, padėsime grįžti į darbo rinką, į normalų gyvenimą“,– kalbėjo Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas.

Ilgalaikių bedarbių Alytaus rajone šiuo metu yra per 300. Projekto dalyviai gali būti asmenys, atitinkantys projekto reikalavimus.

„Asmuo turi būti 12 ir daugiau mėnesių nedirbantis, socialinės pašalpos gavėjas, patiriantis socialinę riziką arba daugiau nei 40 metų amžiaus. Su seniūnų pagalba tokių asmenų visame rajone atrinkome 129“,– projekto dalyvių atrankos kriterijus vardijo vicemerė Dalia Kitavičienė.

Asmenims bus taikomas atvejo vadybos modelis, stengiamasi motyvuoti darbui. Taip pat pagal poreikį bus teikiamos psichologo, palydėjimo, sveikatos priežiūros (pvz. odontologinės), socialinių įgūdžių ir kitos paslaugos.

Susitikime su projekto dalyviais dalyvavo ir Užimtumo tarnybos Kauno klientų aptarnavimo departamento direktoriaus patarėja Nida Cibulskienė bei Alytaus skyriaus vedėja Vaida Kamandulienė.

Projektas 2019 metais įgyvendintas šešiose Lietuvos savivaldybėse. Šiais metais prie veiklų prisijungė dar 24 šalies savivaldybės.

Šiuo metu Lietuvoje be darbo yra 203,6 tūkst. asmenų, nedarbo lygis – 11,8 proc. Alytaus rajono savivaldybėje, lyginant su kitomis apskrities savivaldybėmis, bedarbių yra mažiausiai – 12,5 proc.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: