Dainavos žodis

Apdovanotos mobiliajame koronaviruso patikros punkte dirbusios medikės

Laborantė R. Rinkevičienė gavo Padėką iš ministro A. Verygos rankų, bet, saugodama save ir kitus, patalpoje nenusiėmė veido kaukės.

Šiandien Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko teikimu LR Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga „Už reikšmingą indėlį Lietuvos žmonių sveikatai” apdovanojo šešias Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) darbuotojas.
Kartu su kitais VUL Santaros klinikų ir Santaros klinikų koordinuojamų ligoninių medikais už darbą suvaldant koronaviruso plitimą apdovanotos mobiliajame koronaviruso patikros punkte dirbusios alytiškės – Alytaus rajono savivaldybės PSPC šeimos gydytojos Laura Bieliauskaitė-Svetlauskienė ir Gina Strockė, PSPC vyriausioji slaugos administratorė Kristina Vyšniauskienė, laborantė Rasa Rinkevičienė, socialinė darbuotoja Edita Jankauskienė, bendrosios praktikos slaugytoja Ina Giniūnienė.

Kartu su kitais VUL Santaros klinikų ir Santaros klinikų koordinuojamų ligoninių medikais už darbą suvaldant koronaviruso plitimą apdovanotos mobiliajame koronaviruso patikros punkte dirbusios alytiškės.


Mobilusis punktas Alytuje buvo įsteigtas karantino metu, jame savarankiškai atvykusiems pacientams buvo atliekami tyrimai dėl COVID-19. Punktas veikė 7 dienas per savaitę nuo 8 iki 20 val. Jame dirbo trys komandos po tris žmones– dvi iš Alytaus rajono medikų, viena – miesto. Dėl COVID-19 buvo tikrinami Alytaus rajono ir miesto, Varėnos, Druskininkų bei Lazdijų gyventojai.
„Niekas nenorėjo dirbti tokiame pavojingame poste, o šios moterys pačios pakėlė rankas ir pasakė, kad dirbs tiek, kiek reikės. Dabar žinau, kad ir ateityje galiu jomis pasikliauti“,- didžiuodamasi savo įstaigos medikėmis kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės PSPC direktorė Giedrė Ilgūnaitė.
Alytaus rajono savivaldybė ne tik geru žodžiu įvertino savo medikių pastangas. Karantino metu mobiliajame punkte dirbusioms moterims buvo mokamas 100 proc. atlyginimo priedas.

Už reikšmingą indėlį Lietuvos žmonių sveikatai apdovanotos šešios Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) darbuotojos.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: