Dainavos žodis

Į kokią „Barcelona“ išvyksta Šaras?

Šarūnas Jasikevičius nusprendė palikti Kauno „Žalgirį“. Legendinis krepšininkas nuo šiol treniruos „Barcelona“ klubą, kuriame, dar kaip žaidėjas, yra praleidęs keturis sezonus ir su juo pirmą kartą karjeroje triumfavęs Eurolygoje.
Šiame straipsnyje aptarsime į kokią komandą išvyksta Šaras. Tiksiau pakalbėsime apie „Barcos“ kito sezono sudėtį. Neabejojama, kad būtent ši komanda bus kitų metų kazino ir lažybų bendrovių favoritė laimėti Eurolygą.

Daugiau nei gerai pažįstamas „centras“

Š. Jasikevičius Barselonoje ras vidurio puolėją kurį pažįstą tiesiog puikiai. Praėjusią vasarą ten persikėlė buvęs „Žalgirio“ lyderis Brandonas Daviesas. Jam Katalonijoje adaptuotis pavyko tiesiog puikiai.
B. Daviesas penktojo numerio pozicijoje buvo rotuojamas su Ante Tomičiumi, visgi komandos veteranas nusprendė palikti klubą, tad Š. Jasikevičiui teks ieškoti jam pamainos. Iš pradžių sklido kalbos, kad Šaras mėgins prisikviesti dar vieną žalgirietį Zachą Leday, tačiau jis pasirinko Milano ekipą. Dabar kalbama, kad į Barseloną gali atvykti pats Janas Vesely, o tai būtų tikra bomba Eurolygos perėjimų lange.

Sunkiojo krašto puolėjas – didžiausia Eurolygos žvaigždė

Kai praėjusiais metais Nikola Mirotičius pranešė, jog iš NBA grįžta į Eurolygą ir žais „Barcelona“ komandoje Europos sporto žiniasklaida tiesiog sprogo. Tokio rango žaidėjai retai kada nusprendžia grįžti savo karjeros pike, tačiau N. Mirotičius nusprendė būtent taip.
Būtent šio žaidėjo įsigijimas „Barca“ pavertė viena pagrindinių favoričių į titulą. Jis žaidžia praktiškai be keitimų, o kai žaidėjas ilsisi skyles puikiai užkamšo Pieras Oriola.

Lengvojo krašto puolėjai – itin universalus ilgarankis ir snaiperis

Starto penkete kaip lengvasis kraštas veikiausiai žais universalusis Adamas Hanga, kurio žaidimo arsenalas kaip lošimų automatai, gali pasiūlyti tiesiog visko. Šiemet jam yra tekę pažaisti ir įžaidėjo pozicijoje, tačiau įprastai tai būtent trečiasis numeris. Tai nėra ryškiausias žaidėjas puolime, tačiau Vengrijos rinktinės narys turi savo rolę šiame žvaigždyne.
Nuo suolo kaip lengvojo krašto puolėjas kyla snaiperis Alexas Abrinesas. Jis nebežaidžia taip, kaip prieš keletą metų, tačiau šis Ispanijos rinktinės krepšininkas užsivedęs gali virsti tikra taškų mašina.

Atakuojantis gynėjas – buvęs CSKA lyderis

Corey Higginsas – buvęs Maskvos CSKA lyderis, į „Barcelona“ persikėlęs praėjusią vasarą. Paskutinius penkerius metus tai buvo viena ryškiausiai spindinčių Eurolygos žvaigždžių, o puikius rezultatus demonstravo ir Ispanijoje.
Tiesa, C. Higginsui po šio sezono buvo atlikta operacija, todėl kurį laiką Š. Jasikevičiaus komandai teks verstis be šio žaidėjo. Į starto penketą greičiausiai žengs snaiperis Kyle‘as Kuričius.

Du itin pajėgūs įžaidėjai

Thomas Heurtelis – „Barcelona“ ekipos senbuvis. Šiemet jam buvo žadama pagrindinio įžaidėjo rolė, tačiau jį nuolat kamavo traumos. Dabar prancūzas yra pilnai sveikas, tačiau ar jis dar žais starto penkete yra daug klausimų.
Pagrindinio atakų dirigento vieta turėtų atitekti Nickui Calathesui. Atėnų „Panathinaikos“ lyderis šią vasarą su „Barsa“ susitarė dėl trejų metų itin pelningos sutarties.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: