Dainavos žodis

DFK „Dainava“ pirmas sezono pralaimėjimas

Tomas Danilevičius.

Alius Mikelionis

LFF pirmos lygos penktojo turo rungtynes DFK „Dainava“ žaidė su FK „Jonava“. Per keturis turus komandos pralaimėjimų dar nebuvo patyrusios. Tiesa, dainaviškiai taškus rinko pergalėmis, „Jonava” vienintelį kartą taškus pasidalino su „Hegelmann Litauen“. Rungtynių pradžioje realią progą įmušti turėjo svečiai, tačiau alytiškių vartininkas A. Mickevičius atrėmė varžovų smūgį. Pirmojo kėlinio pabaigoje po pakelto kampinio visiškai laisvas liko Jonas Ulbikis, kuris iš maždaug penkių metrų stipriu smūgiu (35 min.) pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus – 0:1.
Po pertraukos DFK „Dainava“ rėmėsi puolimu, varžovai atsitraukė į gynybą. Kelios FK „Jonava“ kontratakos galėjo baigtis įvarčiais, bet alytiškių vartus gelbėjo vartininkas. Dainaviškiai žaidė patrauklų žiūrovams futbolą. Net ir atsilikdami nevengė žaisti gražiai. Rungtynėms besibaigiant „žirklėmis“ iš penkiolikos metrų smūgiavo Lukas Kochanauskas. Nors smūgis nebuvo taiklus, bet stadione buvusius 650 žiūrovų privertė aiktelėti. Rungtynės baigėsi rezultatu 0:1. Tai buvo pirmasis DFK „Dainava“ pralaimėjimas šiame LFF pirmos lygos čempionate, po kurio alytiškiai nukrito į penktą turnyrinės lentelės vietą. Šeštojo turo rungtynes DFK „Dainava“ žais Kretingoje su vietos „Minijos“ vienuolike (XII vieta).
„Rungtynės nebuvo prastos, mes žaidėme daug kokybiškesnį futbolą. Pirmą kartą teko atsilikti, gal tas ir pakišo koją. Tokiais atvejais pradedi skubėti išlyginti rezultatą, atsiranda įtampa. Pripažinsiu, kad mes, treneriai, irgi padarėme tam tikrų klaidų. Pagrindinė pralaimėjimo priežastis – susikaupimo stoka. Rūbinėje mes labai vyriškai priėmėme pralaimėjimą. Aš asmeniškai nevadinu to pralaimėjimu, tai daugiau postūmis ateičiai, bet kai pralaimi rungtynes, kurias kontroliuoji ir gali laimėti, dar labiau gaila“, – po rungtynių „Dainavos žodžiui“ sakė DFK „Dainava“ komandos treneris Povilas Baliukonis.
Rungtynes stebėjo ir LFF prezidentas Tomas Danilevičius, kuris anksčiau susitiko su miesto meru Nerijumi Cesiuliu. Susitikimo metu aptarta galimybė Alytuje statyti uždarą futbolo maniežą bei „Dainavos“ galimybė rungtyniauti A lygoje.
„Kalbėjome apie ateities planus, kalbėjome apie infrastruktūros plėtrą, būtent futbolo plėtrą. Su meru esame susitarę, kad jeigu bus maniežas, futbolo maniežas, tai futbolo federacija skirs dirbtinę dangą. Aš manau, kad tai tikrai būtų didelis postūmis visai Alytaus apskričiai. Tokiu atveju vaikai galėtų žaisti visus metus futbolą, o perkrautos mokyklų salės atlaisvėtų. Kaip aš suprantu, meras šį klausimą teiks tarybai. Lietuvos futbolo federacija (LFF) jau ne pirmą kartą dangą skiria Alytaus miestui. Tikrai manome, kad teisingu keliu eina tiek Alytaus apskrities federacija, tiek Alytaus miestas, jeigu kalbėtume apie futbolą. „Dainava“ naudojasi „Anderlecht“ programa, turi puikius fanus. Futbolas Alytuje turi senas tradicijas, ne vienas alytiškis žaidė nacionalinėje futbolo rinktinėje. Ir aš manau, kad Alytaus DFK „Dainava“ – nusipelniusi komanda, kuri tikrai galėtų atstovauti Alytui A lygoje. Viena iš priežasčių yra finansai, bet meras į tai žiūri pozityviai. Ir aš manau, kad tikrai galėtų daugiau investuoti į klubą“, – sakė Alytuje viešėjęs LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

DFK „Dainava“–FK „Jonava“. (LFF Pirma lyga nuotrauka)
Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: