Dainavos žodis

Patarimai fontanų darbo laiką trumpinančiam Alytui

Butrimonių fontanas — lankomiausių Lietuvos turizmo objektų dešimtuke.

Alius Mikelionis

Turistų srautu besidžiaugiantys Butrimonys sėkme įvardijo pastatytą fontaną ir jau svarsto, kaip plėsti paslaugų sferą bei pailginti naujo traukos objekto darbo laiką, kad spalvotu reginiu vakare galėtų pasigrožėti kuo daugiau žmonių. Tuo tarpu Alytuje po gyventojų skundų fontanas, esantis Senamiesčio skvere, išjungiamas 22 valandą, kaip ir dar keturi mieste veikiantys pagrindiniai fontanai.
Butrimonių miestelį kardinaliai pakeitė čia įrengtas fontanas. Turistų sulaukiama ne tik savaitgalį, bet ir darbo dienomis. Butrimonių seniūnas Andrius Karlonas pastebėjo, kad vis daugiau žmonių vakarus leidžia pagrindinėje miestelio aikštėje, todėl paprašė Alytaus rajono
politikų paskelbti penkių metrų nuo fontano nerūkymo zoną. Birželio mėnesį vykusiame Alytaus rajono savivaldybės tarybos posėdyje šiam siūlymui pritarta. Padidėjusius turistų srautus bando išnaudoti vietos verslas. Turistams siūloma kava, šimtalapiai, kuriais garsėja Butrimonių kraštas. Butrimonių seniūnas A. Karlonas planuoja rengti ugnies ir dūmų šou, o fontane sumontuoti įrangą, kuri leistų grožėtis ne tik sūkuriu, bet ir spalvotais burbuliukais.

Senamiesčio skvero fontanas.

Tą patį vakarą kiek po 23 valandos visai kitokia situacija Alytuje. Senamiesčio skvere žmonių vos keli. Dviračiu važiavęs ir skvere stabtelėjęs vyras klausia, kodėl išjungtas fontanas. Socialiniais tinklais nesinaudojančiam dviratininkui draugas aiškina, kad fontanas išjungtas aplinkinių gyventojų prašymu. Esą visą parą čiurlenęs vanduo trukdė aplinkinių namų gyventojams pailsėti, savivaldybės motyvą išjungti fontaną po 22 valandos draugui išdėstė jaunas vyras.
Fontanas Butrimonyse pernai vasarą veikė iki 23 valandos, bet seniūnas pastebėjo, kad poreikis yra pailginti veikimo laiką. Fontaną jis valdo mobiliuoju telefonu, todėl esant poreikiui darbo laiką gali koreguoti. Pažiūrėti įvairiomis spalvomis šviečiančio sūkurinio fontano Butrimonyse užsuka ir poilsiaujantys Birštone, ir Jokūbo keliu einantys piligrimai. Fontanas įtrauktas į Turizmo departamento lankomiausių Lietuvos objektų dešimtuką.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: