Dainavos žodis

Vietoj krepšinio aikštelės gyventojai galės statyti automobilius

Alius Mikelionis

Putinų gatvės 12-ojo namo gyventojai tuoj galės džiaugtis nauja automobilių stovėjimo aikštele, kuri bus įrengta krepšinio aikštelės vietoje. Aiškėja, kad namo bendrija dar 2018 metų gruodžio mėnesį iš Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) išsinuomojo žemės sklypą kartu su minėtu sporto aikštynu. Disponuodama žeme, bendrija nusprendė, kad krepšinio aikštelės vietoje turėtų stovėti namo gyventojų automobiliai, todėl praėjusį antradienį ėmėsi krepšinio konstrukcijų demontavimo. Tai papiktino aplinkinių namų gyventojus, kurių vaikai leido laisvalaikį sportuodami.
Šalia aikštelės esančio kaimyninio A. Jonyno gatvės 39-ojo namo gyventoja aiškina, kad pagal ankstesnį detalųjį planą žemė, kur ir įrengta aikštelė, buvo priskirta jiems, bet vėliau detalusis planas buvo pakeistas. Bendrijai paliktas 6 metrų pločio žemės sklypas aplink daugiabutį.
„Rinkome parašus ir juos pristatėme į savivaldybę, buvome prieš, bet sulaukėme atsakymo, esą kitaip nieko nebus – mes valdžia, parašus, aišku, priėmė, jeigu jie dar ne šiukšlių dėžėje. Mums buvo pasakyta, kad čia gyvena dvi savivaldybės darbuotojos ir prokuroras. Bendrijos pirmininkas anuomet sakė, kad viskas jau nuspręsta“, – sakė dėl išnuomotos žemės pasipiktinę kaimyninių namų gyventojai.
Aplinkinių namų gyventojai mano, kad kaimynai iš Putinų 10 ir 12 namų automobilių aikštelę galėjo įsirengti už savo namų. Esą ten vietos daugiau, o tarp namų esantis sklypas labiau tinka vaikams sportuoti, mat čia mažiau vėjuota. Gyventojai spėja, kad bendrija gudrauja, nes buvusios krepšinio aikštelės vietoje jau paklota asfalto danga.
„Pamatę kad ardoma krepšinio aikštelė, vaikai pradėjo verkti, penkiolikos metų vaikinas verkė… Atėjo vaikai, fotografavo, kaip ardomi krepšiai. Čia skriaudžiamas Alytaus jaunimas, kur miesto valdžia, ką mes išsirinkę?“ – emocingai dėstė Putinų mikrorajono gyventojai.
Kilus konfliktinei situacijai, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė atvyko apžiūrėti demontuotų krepšinio stovų. Tai – savivaldybės nuosavybė. Anot vedėjos, krepšinio konstrukcijos išmontuotos tvarkingai. Jas savivaldybė savo lėšomis sutvarkys, perdažys ir pastatys bendro naudojimo žemės sklype. Aikštelę juosianti tvora taip pat priklauso savivaldybei.
Mūsų miestas garsėja geromis sporto bazėmis. Adolfo Ramanausko-Vanago aikštynas – labai geros būklės gal todėl, kad saugomas po devyniais užraktais, kaip ir kitos aptvertos aikštelės, užrakinamos 20 ar 21 valandą. Tie, kas Alytuje vykdo sporto politiką, turėtų susimąstyti, kodėl miestas prarado sportiškiausio miesto statusą, o puikias bazes turinčio miesto gyventojai važiuoja sportuoti į Alytaus rajone atnaujintas Luksnėnų ir Miklusėnų krepšinio aikšteles.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: