Dainavos žodis

Žydrūnas Karčemarskas Alytuje atsisveikino su didžiuoju futbolu

Alius Mikelionis

Alytus turi kuo pasidžiaugti. Futbolo specialistai yra parengę sportininkų, kurie džiugino aistruolius Lietuvos futbolo stadionuose, o dalis jų spindėjo ir užsienio klubuose. Vienas tokių – dukart geriausiu Lietuvos futbolininku išrinktas Žydrūnas Karčemarskas.
Karjerą „Dainavoje“ (2000–2001 m.) pradėjęs Žydrūnas Karčemarskas persikėlė į Vilniaus „Žalgirį“ (2001–2002 m.), o vėliau į Maskvos „Dinamo“ (2002–2010 m.), Turkijos „Gaziantepspor“ (2010–2016 m.) ir „Osmanlıspor” (2016–2019 m.) vienuolikes. Alytiškis gynė ir Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vartus, atrėmė du 11 metrų baudinius varžybose prieš Serbiją bei vieną baudinį varžybose prieš Škotiją. Išsaugojo „sausus“ vartus varžybose su Ispanija, Ukraina, Rumunija. Žydrūnas Karčemarskas dukart pripažintas geriausiu Lietuvos futbolininku.
Įspūdingą du dešimtmečius trukusią futbolininko karjerą turėjęs alytiškis duoklę atidavė gimtojo miesto žiūrovams. Trečiadienį (rugpjūčio 5 d.) Alytaus miesto stadione gynė „Dainavos“ spalvas simbolinėse atsisveikimo rungtynėse prieš jį pagerbti susirinkusius taip pat buvusius profesionalius futbolininkus, tarp kurių buvo ir kartu su Kristianu Ronaldu Čempionų lygoje triumfavęs Edgaras Jankauskas. Būtent atsisveikinimo rungtynėse jis ir įmušė paskutinį įvartį į karjerą didžiajame sporte baigusio Žydrūno Karčemarsko vartus. Antrajame kėlinyje Žydrūnas pakeitė marškinėlius ir žaidė buvusių varžovų komandoje, bet jauniesiems DFK „Dainava“ futbolininkams pavyko išlyginti rezultatą. Taip ir baigėsi rungtynės 1:1. Renginio metu pagerbti ir 1975 metų Lietuvos futbolo čempionės Alytaus „Dainavos“ futbolininkai bei komandą iki aukščiausio iki šiol pasiekto apdovanojimo atvedęs treneris Jonas Kubilevičius.
Pirmasis futbolininko treneris Petras Simanavičius sakė, kad Ž. Karčemarskas, ir būdamas 37 metų, aikštėje atrodo gerai ir dar galėtų žaisti. „Jei LFF A lygoje, tai bet kurioje komandoje“, – stebėdamas auklėtinio atsisveikinimo rungtynes Alytaus miesto stadione, tvirtino P. Simanavičius.
Vaizdo sveikinimus profesionalo karjeros pabaigos renginiui atsiuntė buvę sportininko bendraklubiai iš Rusijos, Turkijos, Brazilijos. Jie parodyti atsisveikinimo rungtynių metu stadiono švieslentėje, kai, likus iki pirmojo kėlinio pabaigos dešimčiai sekundžių, staiga teisėjas nutraukė žaidimą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: