Dainavos žodis

Interneto svetainė „Asociacija „Krokialaukio kaimo bendruomenė“ veikia

Krokialaukiečiai dalyvauja mokymuose pradedantiesiems.

Asociacija „Krokialaukio kaimo bendruomenė“, siekdama, kad kaimo gyventojai gebėtų saugiai, efektyviai ir atsakingai naudotis informacinėmis technologijomis, nuo 2018 metų dalyvauja projekte „Prisijungusi Lietuva“. Bendruomenės atstovai dalyvavo projekto organizatorių rengtuose seminaruose, grupė krokialaukiečių įgijo informacinių technologijų pradžiamokslio gebėjimų Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Krokialaukio filiale vykusiuose mokymuose. Šio projekto organizatoriai du kartus dalyvavo Krokialaukyje rengiamose šventėse: žmonės turėjo galimybę praplėsti žinias apie naujausias informacines technologijas, sukti „Laimės ratą“ ir laimėti prizų.

Projekto „Prisijungusi Lietuva“ atstovai šventėje „Kaip gyveni, kaimyne?“.

Beveik prieš metus bendruomenė kaip projekto „Prisijungusi Lietuva“ dalyvė parengė paraišką dalyvauti Bendruomenių įtinklinimo konkurse. Tai buvo puiki proga įgyvendinti kelerius metus brandintą idėją sukurti interneto svetainę, patogią naudotis įvairaus amžiaus ir įvairių patirčių žmonėms, kurioje būtų galima vienoje vietoje rasti ir paskelbti aktualią žmonėms informaciją. Be to, turėjome ir turime tikslą skatinti bendruomenės narius naudotis internetu, dalį veiklų perkeliant į elektroninę erdvę. Šiandien tokia svetainė jau sukurta. Ją pristatėme 2020 m. rugpjūčio 7 d. šventėje „Kaip gyveni, kaimyne?“, kurioje dalyvavo visos seniūnijos, ne tik Krokialaukio, bet ir Santaikos, Ūdrijos kaimų gyventojai.

Gavę pradžiamokslio pažymėjimus.

Svetainėje „Asociacija „Krokialaukio kaimo bendruomenė“ (https://krokialaukis.blogspot.com/?zx=406d1f8cef335862). pateikėme svarbiausią informaciją apie bendruomenę, Krokialaukio seniūniją, Alytaus rajono savivaldybę – taip siekiame ugdytis tapatybės, pasididžiavimo savo gyvenamąja vietove jausmą. Kiti svetainės skyreliai orientuoti į įvairaus amžiaus ir patirčių žmonių poreikius. Yra skyreliai „Naujienos“, „Perku – parduodu“, „Kas naujo bibliotekoje?“, „Galvočius“, „Į pagalbą“, „Poilsis, šventės“, „Darbas“. Skatiname žmones skelbti informaciją apie savo ūkiuose užaugintą, sukurtą produkciją, apie poreikį susirasti, siūlyti darbą, domėtis, kas naujo ne tik bendruomenės teritorijoje, bet ir savivaldybėje. Taigi mūsų svetainė atlieka ne tik informacinę, bet ir edukacinę funkcijas.

Janina Šiupšinskienė, asociacijos „Krokialaukio kaimo bendruomenė“pirmininkė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: