Dainavos žodis

Pradžiamokslio gidas, kaip sumontuoti roletus

Vis menkstant užuolaidų populiarumui, jų vietą namuose užima žaliuzės ir roletai. Lyginant juos su kitomis langų dengimo priemonėmis, roletai turi daugiau privalumų nei minusų. Pats veikimo mechanizmas yra paprastas, bet genialus. Tikriausiai dėl to šiam produktui ir pavyksta sulaukti tokio populiarumo. Roletus galima įsirengti ir patiems, tačiau tai nėra pati lengviausia užduotis. Jeigu esate nusiteikę rimtai ir norite, kad jūsų langus dengtų roletai, papasakosime šiek tiek apie, kaip tuos roletus sumontuoti.

Pirmas žingsnis – matavimai

Jums reikės liniuotės, žymeklio ir sąsiuvinio, lapo popieriaus ar vietos, į kurią galite užsirašyti.

  1. Turite išmatuoti lango ilgį ir plotį (be rėmo). Matuokite tiksliai ir paklaidai vietos nepalikite. Išmatuokite lango plotį ir aukštį dvejose vietose. Išveskite vidurkį, jeigu yra skirtumas. Šis matmuo susijęs su pačio roleto pločiu.
  2. Dabar išmatuokite lango ilgį ir plotį su rėmu. Taip žinosite tikslų roleto kasetės plotį.
  3. Kreipkitės į gamintoją arba užsisakykite atitinkamo matmens prekę iš interneto.

Montavimas

Kadangi lango matmenis jau turite, dabar reikėtų nuspręsti tai, kur tiksliai montuosite kasetę. Rečiausiai ir sunkiausiai montuoti kasetę lango apačioje. Taip pat galima montuoti ant rėmo, ant sienos arba lubų. Įtaką pasirinkimui turėtų daryti vienas kriterijus – kaip dažnai atidarinėsite langą? Jeigu labai dažnai – ant lango rėmo, jeigu retai arba neatidarinėsite – galite montuoti ant sienos ar lubų.

Patiems montavimo darbams jums prireiks grąžto ir pieštuko.

Kai jau gavote roletus:

  1. Suraskite laikiklius ir juos pridėkite prie tos vietos, kur kabės rėmas.
  2. Nepajudindami pažymėkite pieštuku ar kitu žymekliu vietą, kur bus gręžiamos skylės.
  3. Išgręžkite skyles ir pritvirtinkite rėmelį.
  4. Dabar jau galite į roleto rėmą įstatyti ir roleto kasetę.

Toliau darbas bus labai paprastas. Pilnai išskleiskite gautą audinį ir pasižiūrėkite bei pasižymėkite maksimalų viso roleto ilgį. Kada maksimaliai išskleidžiate roletą, ant virvelės pritvirtinkite mechanizmo detalę, kuri stabdo tolesnį roleto išsiskleidimą. Daug kas rekomenduoja įgręžti ir laikiklius tam, kad virvelė nesidraikytų.

Jeigu tingisi, nėra laiko arba noro

Drąsiai kreipkitės į šios srities profesionalus. Už nedidelį mokestį jie jums kokybiškai sumontuos roletus bei viską atliks tikrai greitai. Jeigu kažkas bus ne taip, visada galėsite paprašyti atlikti korekcijas, o ir techninių sprendimų, garantuotai, bus įvairesnių. Darbams bus suteikiama garantija. Patys sau garantijos nepasiūlysite…

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: