Dainavos žodis

Laisvės kelyje – ir alytiškiai

Alius Mikelionis

Daugiau nei penkiasdešimt alytiškių sekmadienį pajudėjo Medininkų pasienio posto link, kur gyva žmonių grandinė sujungė Vilnių ir pasienio punktą Medininkuose. Tai – parama už laisvę kovojantiems baltarusiams. Organizatoriai pranešė, kad Laisvės kelyje dalyvavo 50 tūkstančių žmonių. Dzūkams skirtas sektorius prie pat Medininkų posto, į šią vietą atvyko ir buvę, ir esami mūsų šalies vadovai. Alytiškiai atvyko ne tuščiomis, iš anksto buvo paruoštas trisdešimties metrų audinys su demonstrantus Baltarusijoje palaikančiais užrašais. Audinį dovanojo Alytaus siuvimo fabrikas „Dainava“.
Akcijos dalyviai sakė norėję palaikyti su rinkimų rezultatais nesutinkančius Baltarusijos piliečius. Važiavusieji išreiškė tikėjimą, kad „Laisvės kelias“ paspartins procesus kaimyninėje šalyje.
„Mes turėjome priešą, okupantą. Ką turi baltarusiai? Jie turi savo kariuomenę, tad jų režimas stoja prieš savo tautą. Man nesuvokiama, kaip taip galima elgtis su savo tauta“, – sakė akcijoje dalyvavęs Romualdas Požėra.
„Norėjosi kone apkabinti visus, bet dėl susiklosčiusios situacijos to negalima daryti“, – sakė akcijoje dalyvavęs jaunuolis Mantas Baranauskas.
Palaikyti kolegas teatralus panoro ir Alytaus miesto teatro aktoriai po to, kai kaimyninės šalies Jankos Kupalos nacionalinio teatro vadovas Pavelas Latuška buvo atleistas iš šio teatro vadovo pareigų dėl išreikšto pasipiktinimo teisėsaugos smurtu prieš beginklius žmones. Lazerių šou Baltarusijos tematika parengė Alytaus kolegijos dėstytojas Gintautas Stonys.
Už pagalbą rengiant reportažą dėkojame Jolantai Kalvaitienei, Dominykui Kaščioniui ir Povilui Šarkai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: