Dainavos žodis

Išpildytas žuvusio savanorio A. Sakalausko mamos noras

A. Sakalausko šeimos kieme plevėsuos trispalvė.

Alius Mikelionis

Alytaus mieste, Pilėnų gatvėje, pirmadienį įteikta ir iškelta trispalvė žuvusio Parlamento gynėjo, kario savanorio A. Sakalausko mamos kieme. Prašymą taip paminėti sūnaus žūtį buvo išreiškusi ponia Genovaitė Sakalauskienė. Spalio 26 dieną, minint A. Sakalausko gimimo dieną, dalyvaujant Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjui V. Valūnui, KASP atstovams, Lietuvos Respublikos Seimo nariui L. Kasčiūnui, jaunimo atstovams, ir buvo iškilmingai iškelta trispalvė.
„Norėčiau, kad vėliava simbolizuotų mūsų valstybingumą, primintų, kad šiuose namuose gyvena A. Sakalausko šeima. Norėčiau, kad pamatę vėliavą kaskart pagalvotumėte, kad gyvenate laisvoje šalyje ir jūsų sūnaus auka nebuvo beprasmė“, – sakė KASP Dainavos apygardos I rinktinės vadas plk. ltn. L. Sadauskas.
„Jaučiuosi nesvietiškai laiminga“,– savo padėkos kalbą pradėjo paskutinės sovietų okupacijos aukos Lietuvoje motina G. Sakalauskienė. Pasak G. Sakalauskienės, plevėsuojančios trispalvės buvo Artūro svajonė. Atidavęs gyvybę už Lietuvos nepriklausomybę, jis paliko pėdsaką jos istorijoje, jo auka nėra beprasmė.
Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas V. Valūnas priminė, kad lapkričio 20 dieną Alytaus senamiesčio skvere turėtų būti oficialiai atidengtas paminklas Dainavos apygardos partizanams. Jo autorius – skulptorius Gintautas Jonkus. Obelisko formos paminklo viršūnę puošia stilizuotas Jogailaičių kryžius. Apatinėje postamento dalies vienoje pusėje užrašyta „Dainavos apygardos partizanams 1944–1953“, o kitoje pusėje – keturi žodžiai: „Tikėjimas, Laisvė, Nepriklausomybė, Santarvė“. Taip pat paminklas papuoštas Vyčiu. Paminklas pastatytas Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro ir Alytaus miesto savivaldybės lėšomis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: