Dainavos žodis

Alytiškės sumušimu įtariamam britui teisėja skyrė suėmimą

Britas nebuvo patenkintas teismo sprendimu.

Alius Mikelionis

Kriminalinė drama Alytuje: šeštadienį, kaip įtariama, Didžiosios Britanijos pilietis sumušė 25 metų sugyventinę. Alytiškei nustatyti veido ir galvos sumušimai. Pareigūnams tik „tazeriu“ pavyko sutramdyti užsienietį. Pirmadienį Alytaus apylinkės teismas britui skyrė dvidešimties parų suėmimą. Parvežtas į Alytaus apskrities areštinę vyras bandė nusižudyti.
Pirmadienį į Alytaus apylinkės teismą atvesdintas Didžiosios Britanijos pilietis, įtariamas žiauriai sumušęs savo 25 metų sugyventinę. Spalio mėnesį pora grįžusi iš Anglijos nuomojosi butą Žuvinto gatvėje. Šeštadienio vakarą daugiabučio gyventojai išgirto moters klyksmus ir prašymą gelbėti. Netrukus į Putinus atvyko policijos pajėgos, bet jiems durų niekas neatidarė. Baimindamiesi, kad viduje esančiai pilietei gali grėsti pavojus, policininkai paprašė ugniagesių išlaužti buto duris. Užėję į vidų pareigūnai rado smurtaujantį vyrą. Pareigūnams užsienietis priešinosi, todėl šie kelissyk panaudojo tazerį ir uždėjo antrankius. Tikrinant vyro tapatybę, striukės kišenėje rasta, kaip įtariama, narkotinių medžiagų.
Pagalbos prireikė 25 metų alytiškei, ji išvežta į ligoninę. Moteris patyrė veido ir galvos sumušimus. Apklausos metu vyras neigė mušęs draugę. Tą patį tvirtino ir pirmadienį atvesdintas į teismą, esą moteris susižalojo pati. Įtariamojo versiją „Dainavos žodžiui“ patvirtino valstybės skirta advokatė. Pirmadienį Alytaus apskrities VPK tyrėjai apklausė nukentėjusiąją. Ji negalėjo paaiškinti, kodėl buvo mušama.
Prokuroras reikalavo įtariamąjį suimti dvidešimčiai parų. Alytaus apylinkės teismo teisėja patenkino prašymą ir trisdešimt vienerių D. Britanijos pilietį pasiuntė dvidešimčiai dienų už grotų. Vyrą papiktino toks teisėjos sprendimas. Išeidamas iš posėdžio įtariamasis rodė nepadorius gestus, keikėsi. Dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo Alytaus apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas. Didžiosios Britanijos piliečiui gresia nuo laisvės apribojimo iki trejų metų laisvės atėmimo bausmė. Pirmadienį po pietų iš teismo parvežtas į Alytaus apskrities VPK areštinę britas bandė atimti sau gyvybę, todėl buvo išvežtas į Alytaus apskrities ligoninę, o vėliau pervežtas į Pravieniškių laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: