Dainavos žodis

Alytuje įžiebta Kalėdų eglė

Alius Mikelionis

Gruodžio 4 dieną Alytaus Rotušės aikštėje turėjo būti įžiebta Kalėdų eglė, bet dėl pandemijos šventės formatas pasikeitė. Tačiau miestiečiai galėjo pamatyti virtualų žaliaskarės įžiebimą su intriguojančia Kalėdine istorija. Tam pasitelkta kūrybinė grupė, kuri iš anksto nufilmavo istoriją ir eglės įžiebimą. Filmukas parodytas youtube.com platformoje gruodžio 4 dieną 17 valandą.
Pagal scenarijų, vos vieną laišką gavęs Kalėdų Senelis ėmė aiškintis, kodėl vaikai nesiunčia norų, paaiškėjus, kad netikima, jog šiemet bus šventė, Senelis su dešimčia nykštukų pasileidžia į Kalėdų paieškas. Veiksmas vyksta Alytaus mieste. Pradžioje aplankomi policijos pareigūnai, medikai, kunigas, galop Senelis su nykštukais situaciją aptaria Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdžių salėje su miesto vadovu Nerijumi Cesiuliu, ir eglutė įžiebiama.
Žaliaskarės įžiebimo šventę vainikavo Vakarės Jarmalavičiūtės atlikta daina „Kalėdų šviesa”. Tiesioginę transliaciją internete žiūrėjo beveik 2 000 www.youtube.com platformos lankytojų. Per keletą dienų Alytaus miesto eglutės įžiebimo istoriją peržiūrėjo beveik 18 tūkstančių žiūrovų.
„Mieli alytiškiai, lygiai prieš metus šioje Rotušės aikštėje tūkstančiai žmonių, jaunų ir pagyvenusių, dainavo dainas, sveikino vieni kitus, kvietė Kalėdų Senelį, įžiebėme eglutę. Praėjo metai laiko – gyvenimas pasikeitė. Šiandien žmonių Rotušės aikštėje mažai, tačiau kartais reikia išsiskirti, kad vėliau galėtume susitikti. Labai norėčiau, kad po metų čia būtume visi kartu. Norėčiau palinkėti, kad niekada nenustotumėte tikėti Kalėdų stebuklu, o Jums visiems gražių ir jaukių švenčių”, – virtualaus eglutės įžiebimo filmo epizode kalbėjo Alytaus miesto meras N. Cesiulis.
Penkiolikos metrų eglė su žvaigžde suformuota ant metalinio karkaso ir apdėta šakomis. Eglę juosia raudonų žaisliukų juosta, primenanti dovanų juostą. Taisyklingos formos žaliaskarės pašonėje – dovanas imituojančios dėžės. Į vieną jų galima įeiti ir pajusti, kaip jaučiasi dovanos, laukdamos, kol jas išpakuos. Eglutė, kaip ir šalia esantys medžiai, taip pat šviečia geltonomis lemputėmis. Projektą įgyvendino bendrovė 2MP. Pasigrožėti žaliaskare bus galima mėnesį.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: