Dainavos žodis

Alytiškiui akis bado „šiukšlių medis“

Alius Mikelionis

Alytiškis Linas mūsų redakcijos prašė užfiksuoti, anot jo, „šiukšlių medį“, kuris nepuošia miesto ir yra labai matomoje vietoje, šalia sakurų alėjos. Vyras teigia, jog sukrautas šiukšles pastebėjo eidamas iš darbo, kadangi jų niekas nesurenka, nusprendė situaciją paviešinti.
„Praktiškai miesto centre aplink medį sukrauta daug įvairiausių šiukšlių. Ir obuoliai, ir maisto medžiagos, striukė, batai. Nesuprantu, kam kaupti šiukšles po medžiu ir dar tokioje vietoje? Pasitaiko, jog gyventojai atsikrato šiukšlėmis užmiestyje, bet čia miesto centras… Nežinojau, kam paskambinti, kas turėtų sutvarkyti. Be to, būna, kad paskambini, sako, sutvarkysim, padarysim, galop viskas taip ir lieka. Aš manau, kad tokius dalykus reikia viešinti ir padaryti tvarką. Tikrai nemalonu, kad miesto centre toks šiukšlynas“, – kalbėjo pilietiškas vyriškis.
Alytaus miesto savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vyr. specialistė Lina Michalkevičienė sako, jog ši situacija skyriui žinoma. Esą po medžiu daiktus mėgsta pasilikti benamiai. Kadangi sklypas privatus, jį turi sutvarkyti savininkai. Šįsyk pagelbėti geranoriškai sutiko bendrovė „Ekonovus“, Alytuje surenkanti atliekas.
Anot Linos Michalkevičienės, savivaldybė naudojasi programėle www.tvarkaumiesta.lt, čia galima išsakyti savo pastebėjimus arba pranešti apie problemą, pažymėti tvarkytinos vietos koordinates. Pranešimas nukreipiamas į atitinkamą skyrių ir tuomet sprendžiama problema. Benamių sukrautas šiukšles žadama surinkti artimiausiu metu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: